Danas je Apple konferencija: šta znamo, šta nagađamo, i kako da je pratite uživo

Za danas u 19h zakazana je Apple konferencija na kojoj očekujemo iPhone 14 seriju, nove iPad modele, AirPods Pro 2 slušalice, Apple Watch 8 seriju i možda čak novi Mac Pro.

Neki kažu da će u 19h sve(t) stati i svi će biti priljubljeni uz ekrane ili portale i gledati šta je to Apple konferencija pripremila za nas. Kao i svake godine, dekadu unazad, Apple u septembru predstavlja svoje nove pametne telefone, ali i još ponešto.

iPhone 14 serija

Da li će novi Pro modeli iPjone 14 serije da izgube notch, da li će imati keramička leđa, ili satelitsku komunikaciju, sve je sada u sferi nagađanja. Ono što očekujemo je da će se 6,7-inčni model zvati iPhone 14 Plus, a ne iPhone 14 Max, kao što je većina ranijih glasina tvrdila. Pratiće ga standardni model sa ekranom dijagonale 6,1 inča, iPhone 14 Pro od 6,1 inča i iPhone 14 Pro Max od 6,7 inča.

Izgleda da će samo iPhone Pro modeli biti naoružani novim A16 Bionic čipom i bržom verzijom LPDDR5 RAM-a, kao i da će imati glavnu kameru znatno veće rezolucije – 48 MP. Procurele informacije govore i da će iPhone 14 imati bateriju kapaciteta 3.279 mAh, iPhone 14 Plus/Max 4.325 mAh, iPhone 14 Pro će imati 3.200 mAh, a model sa maksimalnom potrošnjom ima bateriju od 4.323 mAh.

Apple Watch 8 i Watch Pro

O Apple Watch 8 seriji se ne zna mnogo, ali se tokom godine nagađalo da će ova kompanija da napravi veliki pomak u oblasti zdravlja. Nepotvrđene informacije kažu da očekujemo tri nova modela Apple Watch Series 8: Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 i Apple Watch Pro. I dok Apple troši milione na istraživanje i razvoj, ne očekujemo da će kompanija implementirati senzor krvnog pritiska ili šećera u krvi za Seriju 8. Međutim, postoji mogućnost da kompanija ove godine uvede senzor telesne temperature.

Apple Watch Pro je ekstremna verzija koja bi trebala da bude osveženje nove serije pametnih satova. On bi mogao da donese veći ekran, sa dijagonalom od 49 mm, što ipak znači da će biti veći od postojećih modela i da neće biti za sve. Pored ovih izmena, na procurelim renderima se prikazuje i jedno dugme sa leve strane čija funkcija je još uvek nepoznata, ali kako je pretpostavlja, novi sportski sat bi trebao da donese nove mogućnosti kada su fitnes i praćenje zdravlja u pitanju.

AirPods Pro 2, iPad i Mac Pro

Uz telefone, vreme je da Apple zaradi malo novca i na AirPods Pro 2 slušalicama koje takođe očekujemo, a čuveni insajder Mark Gurman kaže: „Aktuelni model je na tržištu prisutan od jeseni 2019. godine, tako da baterija polako postaje problem za mnoge od njih. Takođe, očekujte i osveženje za AirPods Max u vidu novih boja, kao i mogućnosti za sniženje cene”. Što se tiče dizajna, očekuje se da Apple AirPods 2 neće imati drškicu koja viri sa donje strane bežičnih slušalica, što obećava kompaktniji dizajn kako samih slušalica, tako i kućišta za punjenje baterije. Pored toga, pretpostavlja se da će ove bubice doneti i podršku za lossless audio formate.

Novi iPad je tema o kojoj se u Srbiji ponajmanje priča, jer je fokus sa tableta već neko vreme pomeren ka pametnim telefonima sa velikim ekranima. Već neko vreme se špekuliše o cilju kompanija Apple koji predstavlja uređaj bez ikakvih ulaza na njemu koji će sve neophodne zadatke, pa i punjenje, obavljati bežičnim putem. iPad, koji ima isti dizajn poslednjih pet godina možda bi mogao da doživi promene. Očekuje se izbacivanje 3,5 mm konektora za slušalice, a pitanje je kakva sudbina čeka i Home dugme.

Šuška se da postoji šansa da večeras vidimo i novi Mac Pro koji bi trebao da ima nove M2 čipove umesto dosadašnjih Intel parnjaka i tako zameniti već vremešne mašine namenjene profesionalcima.

Far Out Apple konferenciju možete pratiti večeras direktno na YouTube preko linka ispod, a mi ćemo prenositi sve informacije u realnom vremenu.

Da li i vi očekujete neko iznenađenje od Apple?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi