Apple Watch X bi mogao da postane najlepši i najkorisniji pametni ručni sat

Najlepši ručni sat u svojoj generaciji će biti Apple Watch X, koji je zapravo jubilarni model u čast 10 godina postojanja Apple Watch linije

Apple Watch X bi mogao da postane najlepši i najkorisniji pametni ručni sat

Priča se da će Apple Watch ručni sat, pionir u industriji pametnih satova, doživeti značajan redizajn sa dolaskom predstojećeg Apple Watch X modela. Temeljan redizajn, kojim se zapravo obeležava 10. godišnjica od prvog izlaska ovog uređaja, obećava da će entuzijastima nosivih tehnologija doneti novu eru inovacija i funkcionalnosti.

@ConceptCentral je došao u posed nanovijih rendera i video snimaka koji najavljuju dolazak novog Apple Watch X modela. Ovi sadržaji su zasnovani na najnovijim, procurelim informacijama i glasinama koje se tiču novog Apple nosivog uređaja. Podsetimo se da je Mark Gurman iz Bloomberga izvestio da će Apple ove godine lansirati Apple Watch 10 seriju sa novim dizajnom. Novi model ručnog sata se takođe može nazvati Apple Watch X. Postoje spekulacije da će ovaj uređaj imati funkcije kao što su „nadgledanje apneje u snu“ i „merenje glukoze u krvi“.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Očekuje se da će Apple Watch X predstaviti novi dizajn koji bi mogao da uvede revoluciju na tržište pametnih satova. Poznati Apple „insajder“ Mark Gurman, nagovestio je veliki remont izgleda novog sata, koji bi mogao da ima sličan efekat poput izlaska  iPhone X telefona 2017. godine. Sada je nagovestio praktično istu stvar o Apple Watch seriji.

Apple Watch X će imati napredne funkcije za praćenje zdravlja

Jedan od najuzbudljivijih aspekata rada novog Apple Watch X modela jesu funkcije o kojima se do sada samo spekulisalo. U pitanju su napredne funkcija za praćenje zdravlja. Prvi izveštaji sugerišu da bi novi ručni sat mogao da dobije funkcije za „praćenje apneje u snu“ i „praćenje nivoa šećera u krvi“, što dramatično povećava njegovu, realnu svakodnevnu korist od nošenja, kao nekoga ko brine i prati zdravlje svog vlasnika.

Praćenje apneje u snu uključuje nadgledanje obrazaca disanja i spavanja korisnika. Zatim će upozoriti korisnike ukoliko pate od poremećaja prestanka disanja tj apneje u snu i preporučiti posetu lekaru, ukoliko je potrebno. S druge strane, praćenje glukoze u krvi je dizajnirano da pokaže trendove nivoa šećera u krvi za predijabetičko stanje, umesto da pruža medicinska očitavanja za dijabetičare. Ova karakteristika se postiže kratkotalasnom infracrvenom apsorpcionom spektroskopijom, koja sija svetlom kroz kožu korisnika da bi se odredila koncentracija šećera u krvotoku.

U pokušaju da poboljša svakodnevno korišćenje i funkcionalnost, Apple bi mogao integrisati novu tehnologiju ekrana u Watch X. Ova tehnologija bi trebalo da smanji potrošnju energije, poveća efikasnost i na kraju produži vek baterije uređaja. Takav napredak bi u značajnoj meri poboljšao ukupne performanse i upotrebljivost pametnog sata.

Još jedan interesantan detalj u razvoju Apple Watch X sata je potencijalna upotreba sistema sa magnetnom narukvicom. Ova inovacija bi uticala na jednostavniju upotrebu i lakoću nošenja ručnog sata. Međutim, to može biti skupo za korisnike sa starijim narukvicama. Zato što stariji kaiševi, gotovo sigurno, neće odgovarati mehanizmu na novom modelu. Ova promena je pre svega izraz Apple posvećenosti inovacijama.

Šta možemo na kraju očekivati od Apple Watch X sata?

Predstojeći redizajn koji donosi Apple Watch X obećava puno, kako za tehno entuzijaste, tako i za obične pojedince koji brinu o zdravlju. Ovaj uređaj se fokusira na vrhunski dizajn, mogućnosti praćenja stanja vašeg zdravlja, donosi bolju tehnologiju prikaza i inovativni sistem zamene narukvica. Stoga bi Watch X verovatno mogao postaviti nove standarde u industriji pametnih satova.

U ovom trenutku ostaje nam samo da sačekamo zvanično lansiranje ovog uređaja. Ipak, iščekivanje i uzbuđenje koje već sada vlada oko izlaska  Apple Watch X modela, posebno među Apple fanovima, postaje sve veće.

Ostajući veran svom nasleđu inovacija i dizajna usmerenog na korisnika, Apple može da redefiniše pojam pametnog ručnog sata, upravo izlaskom Apple Watch X modela. Dok se svakako radujemo dolasku dugo najavljivanog uređaja, budućnost tehnologije nosivih uređaja izgleda svetlija i uzbudljivija nego ikad ranije, prenosi Gizchina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
 1. joojant200

  najlepša ciglica

 2. Zašto se Tim Cook nije potpisao na ovaj članak?
  Ili bar navedite da je plaćen reklama.

  Čuj, "najljepši i najkorisniji" , "pionir u industriji pametnih satova" ...
  Dotle sam čitao, za više nisam imao želudac...

 3. Roy Fokker

  "Concept Central je došao u posed najnovijih rendera i video snimaka..."
  Prijatelju, da si kliknuo na link koji si copy pasteovao vidio bi da su te rendere oni pravili na osnovu nepotvrđenih informacija i sopstvenih predviđanja.

 4. Verovatno će biti najbolji koju su do sada proizveli što je izuzetno čudno, ja sam mislio prvo proizvedu najbolje moguće, pa onda lagano to kvare kako izlaze novi modeli...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi