Kako da ispraznite TikTok keš i zašto je to dobro uraditi

Vreme provedeno na raznim aplikacijama privlači nepotrebne podatke koji mogu da uzrokuju tehničke probleme uređaja kada se akumuliraju, u šta spada i TikTok keš

Kako da ispraznite TikTok keš i zašto je to dobro uraditi

Planetarno popularna aplikacija TikTok koja se zasniva na video snimcima brzo može zauzeti prostor na vašem Android telefonu ili tabletu jer kao i većina drugih aplikacija čuva keš memoriju. Budući da se ovi podaci čuvaju na vašem uređaju, aplikacija se brže učitava i koristi manje mobilnih podataka kada ponovo pregledate sadržaj. TikTok keš obično sprečava kašnjenje ili pad aplikacije koja stalno traži podatke, ali kada se on akumulira uzrokuje tehničke probleme i morate da ga očistite.

Tako, dakle, TikTok keš predstavlja privremene podatke koje aplikacija čuva na vašem uređaju, a podaci mogu da obuhvataju video snimke koje ste nedavno gledali, vaše profilne informacije, preuzete efekte i podešavanja. To, dakle pomaže aplikaciji da se brže učitava, ali on se vremenom nagomila i postaje zastareo kada razvojni programer aplikacije napravi promene u njoj.

Zastareli keširani podaci se tako sukobljavaju sa novim ažuriranjima i uzrokuju greške u aplikaciji zbog čega bi trebalo da ga uklonite, a u nastavku pročitajte kako to da uradite uz korake koje je izdvojio portal AndroidPolice.

Deo keša ove aplikacije može se obrisati i unutar nje, tako da ne morate da idete na podešavanja telefona da biste ga obrisali, a to je ujedno i najbolja opcija za iOS korisnike, pošto iPhone ili iPad ne nude opcije za brisanje keša iz podešavanja.

Čišćenje keš memorije unutar TikTok aplikacije:

  1. Otvorite aplikaciju TikTok.
  2. Dodirnite „Profile“ u donjem desnom uglu.
  3. Dodirnite ikonu menija u gornjem desnom uglu.
  4. Izaberite Settings and privacy.
  5. Pod opcijom Cache & Cellular, izaberite „Free up space“.
  6. Dodirnite opciju „Clear“ koja se nalazi pored „Cache“. Zatim ponovo izaberite „Clear“ kako bi ste potvrdili akciju.

Koraci za čišćenje TikTok keš memorije iz podešavanja uređaja:

Brisanje keša unutar aplikacije TikTok nije isto kao odlazak na meni podešavanja uređaja i brisanje keš memorije odatle. Kada obavite čišćenje iz same aplikacije, on se zapravo samo malo smanjuje. To znači da je keš unutar aplikacije mali deo glavnog keša.

Operativni sistem vašeg uređaja čuva dodatne privremene datoteke povezane sa aplikacijom u kešu aplikacije, kao što su datoteke za pokretanje i podaci o pozadinskim procesima. Njih takođe treba da očistite da biste oslobodili prostor i rešili probleme koje možda imate sa TikTok aplikacijom.

Takođe ćete pronaći opciju za potpuno brisanje svih podataka aplikacije. To briše sve informacije o nalogu sačuvane na aplikaciji, uključujući i keševe. Vaš nalog i dalje postoji, ali morate ponovo da se prijavite na aplikaciju da biste je koristili. U svakom slučaju, treba da odete na podešavanja, potom na aplikacije, pronađete TikTok, odete na „Storage“ i dodirnete opciju Cache, posle čega će vam izaći opcija za njegovo brisanje.

Čišćenje TikTok keš memorije kroz internet pregledač

TikToka čuva keš podatke i u vašem pregledaču, ako ga koristite na ovaj način. Keš u ovom slučaju možete obrisati putem podešavanja pregledača. Pošto keš prikuplja podatke sa različitih veb sajtova koje posećujete, vaš pregledač ponovo preuzima datoteke i resurse kada ih posetite. Uglavnom, opciju za to možete pronaći u meniju podešavanja.

Uz to, takođe ćete videti i opciju za brisanje kolačića. Kolačići čuvaju informacije za prijavu i podešavanja koja postavite unutar veb interfejsa. Brisanje kolačića vas izloguje i uklanja te prilagođene postavke. Na svom Chrome pregledaču izaberite ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu, zatim izaberite „Clear browsing data“ da biste videli opcije za brisanje keša i kolačića. Ovi koraci funkcionišu na mobilnoj aplikaciji, kao i veb verziji pregledača.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi