iPhone Dynamic Island postaje manji?

Nove vesti otkrivaju redizajn Face ID funkcije i manji Dynamic Island za iPhone 16

iPhone Dynamic Island postaje manji?

Nove vesti ukazuju na to da će Apple možda redizajnirati Face ID i Dynamic Island za iPhone 16 seriju. Apple je prvi put predstavio dinamičko ostrvo u seriji iPhone 14 Pro, a ovaj dizajn je u potpunosti usvojen u iPhone 15 seriji. Najnovije informacije nagoveštavaju da Apple možda redizajnira Face ID serije iPhone 16 kako bi Dynamic Island učinio manjim.

Još u maju, pojedini strani mediji poput The Telegraph-a su ukazali da je britanska kompanija za proizvodnju poluprovodnika Coherent, inače glavni dobavljač delova vezanih za Apple iPhone Face ID, na putu da stavi katanac na vrata, nakon što je Apple obustavio narudžbine. Glavni razlog je plan Apple-a da promeni dizajn Face ID funkcije na iPhone 16 seriji. Ova promena je dovela do toga da se pogoni kompanije Coherent sada pred zatvaranjem. Digitimes Asia je nedavno potvrdio ovu vest.

Međutim, još uvek nije jasno koje konkretne “promene dizajna” će doživeti Face ID na iPhone 16 seriji. Neki strani mediji spekulišu da bi ovo moglo pomoći u smanjenju veličine dinamičkog ostrva i učiniti ga estetski privlačnijim. Ali, ne isključuje se mogućnost da je ovo samo Apple-ovo štelovanje u lancu snabdevanja, koje zapravo neće imati nikakav uticaj na funkciju Face ID-a.

Vredno je napomenuti da Apple takođe aktivno razvija tehnologiju Face ID ispod ekrana kako bi napravio pravi “iPhone sa celim ekranom”, ali ova tehnologija neće biti dostupna pre sledeće godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi