iPhone Ultra model uskoro u Apple prodavnicama?

Apple istražuje mogućnost ubacivanja iPhone Ultra modela u svoju liniju, koji bi po ceni bio iznad Pro Max verzije, a premijera se očekuje već naredne godine.

iPhone Ultra model uskoro u Apple prodavnicama?

Poznati novinar Mark Gurman ranije je predvideo da bi iPhone Ultra model mogao da zameni Pro Max već ovogodišnjim iPhone 15. Ipak, u novom tekstu za Bloomberg Gurman piše da iPhone u svojoj ponudi želi moćniju i skuplju verziju ovog telefona. To znači da bi Ultra trebalo da ima višu cenu i od iPhone 14 Max Pro koji se u maloprodaji može naći od 1.099 dolara pa naviše, zavisno od specifikacija uređaja.

Šta kupcima donosi iPhone Ultra?

Prošle nedelje je izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk govorio o zaradi i tom prilikom nije isključio mogućnost povećanja cene telefona. Kuk veruje da su kupci spremni da izdvoje više novca, kada znaju da će dobiti bolji proizvod.

„iPhone je postao sastavni deo života ljudi. Kupci su spremni da potroše veći novac, kako bi dobili najbolje u određenoj kategoriji uređaja“, objašnjava Kuk.

Još uvek se pouzdano ne zna koje karakteristike može imati iPhone Ultra, ali Gurman očekuje dodatna poboljšanja kamere, brži procesor i možda veći ekran. Uz to, trebalo bi očekivati i napuštanje sadašnjeg modela punjača i zamena bežičnim uređajem, piše The Verge.

Apple je implementacijom vrhunskih rešenja u Pro i Pro Max modelima dao potrošačima razlog da plate više. Prošle godine predstavljen je servis Dynamic Island koji je ekskluzivno dostupan za iPhone 14 Pro i Pro Max. Gurman kaže da Apple planira uvođenje novih opcija koje će biti dostupne posle predstavljanja telefona iPhone 15. Krajem januara je Apple lansirao novi operativni sistem za mobilne telefone iOS 16.3 sa unapređenim konceptom bezbednosti koji podrazumeva fizičke ključeve.

Spekuliše se da će iPhone 15 Pro i Pro max imati USB-C konektor. Takođe, stručnjaci veruju da će se jačina zvuka, odnosno napajanje umesto fizičkih tastera regulisati na ekranu. iPhone bi mogao biti jedini uređaj koji ima periskopsko sočivo sa boljim optičkim zumom, čime se dodatno pravi razlika u odnosu na druge modele.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi