Izgleda da Pixel Watch ima ozbiljne probleme sa ekranom

Novi Pixel Watch je prva generacija pametnih satova ove kompanije, ali izgleda da su dve nedelje nakon premijere već krenuli ozbiljni problemi.

Peca nam ovih dana donosi novi Pixel Watch, a mi smo već naoštreni da što pre odradimo recenziju, međutim, prvi izveštaji ne idu u prilog Google pametnom satu. Korisnici koji su kupili sat već se žale da sat ima ozbiljan problem sa urezivanjem slike, nepopularnim „burn-in“ efektom.

Medijske kuće kao što je 9to5Google objavile su da su samo pet dana korišćenja sata sa uključenim Always On Display opcijom bar 12 sati dnevno, bile dovoljne da „preslikaju“ izgled ekrana na druge prikaze. Ovo je posebno primetno na uniformnim pozadinama kao što je siva.

Interesantno je da kada isključite AOD, ovi duhovi drugih ekrana nestanu, ali se vrate kada se prikaže nešto drugo. Pixel Watch nudi AMOLED ekran gustine 320 ppi koji ima opciju pojačavanja svetline do 1000 nita.

Google je izjavio da se permanente promene na ekranu neće pojaviti na Pixel Watch i da je zadržavanje slike samo privremena stvar. Oni su uvereni da to nije najava pravog urezivanja slike i da će vremenom nestati sa ekrana, a da vreme nestajanja zavisi od vremena koliko se neka slika prikazuje.

Google ima algoritam koji menja svetlinu pojedinačnih piksela svakog minuta kako bi se smanjilo zadržavanje slike, kao i da zbog toga većina vlasnika novog sata ne bi trebala da ima problem ovog tipa.

Android Wear and Wear OS su nudili zaštitu od urezivanja ekrana koja postepeno pomera piksele na ekranu tokom određenog vremenskog perioda tako da to nije primetno krajnjem korisniku. Pixel telefoni nisu patili od široko rasprostranjenog burn-in efekta vezanog za AOD otkako je funkcionalnost predstavljena sa Pixel 2 i 2 XL 2017. godine. Poređenja radi, Apple Watch je čekao pet generacija (Serija 5) da implementira uvek uključen ekran.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi