Tanji Samsung telefoni zahvaljujući HPX senzoru

Predstavljen je novi ISOCELL HPX, 200 MP senzor glavne kamere koji će uticati da Samsung telefoni postanu još tanji.

Samsung je najavio novi proizvod u seriji senzora za glavnu kameru od 200 MP – ISOCELL HPX. Novi senzor takođe raspolaže pikselom od svega 0,56 mm i nastavlja da pruža slike ultra visoke rezolucije za korisnike pametnih telefona.

U poređenju sa senzorom slike prethodne generacije od 0,64 mm, veličina piksela ISOCELL HPX je smanjena za 12%, tako da sadrži 200 miliona piksela u optičkom formatu od 1/1,4 inča, što znači da se površina modula kamere može smanjiti za 20%, omogućavajući proizvođačima pametnih telefona da naprave još tanje uređaje.

ISOCELL HPX koristi  Tetra2pixel tehnologiju, koja može automatski da promeni tri režima osvetljenja u skladu sa svetlosnim uslovima. U dobro osvetljenom okruženju veličina piksela se održava na 0,56 mm, prikazujući 200 miliona piksela.

U okruženju slabog osvetljenja, četiri piksela (2×2) kombinovano, pikseli se konvertuju u 1,12 mm, prikazujući 50 miliona piksela. Dok u okruženju sa zatamnjenim ambijentom, šesnaest piksela (4×4) se može kombinovati u jedan, pikseli se pretvaraju u 2,24 mm, prikazujući 12,5 miliona piksela. 

Sa novim Samsung senzorom ide bolji kvalitet video snimaka

ISOCELL HPX koristi Super KPD rešenje za autofokus, koje omogućava da svi pikseli senzora slike budu opremljeni ultra brzim i ultra preciznim autofokusom. Tehnologija pruža mogućnost da jedno sočivo detektuje horizontalne i vertikalne fazne razlike u četiri susedna piksela, omogućavajući pametnim telefonima da preciznije i brže autofokusiraju. Pruža različite opcije snimanja video zapisa: podržava 8K video snimanje pri 30 FPS i besprekorni dual HDR u 4K i FHD režimima.

Koristeći inteligentnu ISO Pro tehnologiju, ISOCELL HPX ima visok dinamički opseg i mogućnost snimanja skoro neograničenih kombinacija boja, postižući progresivni HDR u jednom kadru.

On se može snimiti u tri različite ekspozicije: maloj, srednjoj i visokoj u zavisnosti od okruženja senke i svetla u sceni. Tri fotografije se zatim kombinuju da bi se dobile visokokvalitetne HDR slike i video zapisi, prikazani u 14-bitnoj paleti boja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi