Kako da napravite savršen snimak u uslovima slabog osvetljenja

Kada se radi o odabiru pametnog telefona, kvalitet kamere ostaje jedan od najvažnijih faktora, a savršen snimak i fotografija nešto što svi očekujemo

Kako da napravite savršen snimak u uslovima slabog osvetljenja

Konkurencija na tržištu pametnih telefona, kada je u pitanju kvalitet kamere, ne jenjava i kompanije uporno rade na istraživanju i razvoju kako bi ispratile, i u određenim slučajevima postavile, novi standard. Visoki kvalitet kamere pametnih telefona omogućava profesionalnim i amaterskim fotografima da ovekoveče trenutke i naprave savršen snimak ili fotografiju uređajem kojim se već svakodnevno služe.

Jedan od glavnih problema na koji korisnici pametnih telefona ukazuju jeste mogućnost snimanja i fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja koje može predstavljati izazov čak i iskusnim fotografima.

Glavnu ulogu u “hvatanju” svetlosti kamere igra senzor objektiva, a što je senzor veći, toliko više svetlosti može uhvatiti. Imajući u vidu da su kvalitet snimka i količina svetlosti koju uređaj može prikupiti u neraskidivom odnosu, u uslovima slabog osvetljenja poželjno je imati veći senzor.

Najnoviji flagship uređaj kompanije Vivo X90 Pro upravo na ovom polju postavlja nove standarde. Sa velikim glavnim jednoinčnim senzorom i jedinstvenim Vivo V2 čipom za obradu slika, X90 Pro donosi novu svetlost noćnoj fotografiji i videografiji.

Savršen snimak u svim uslovima osvetljenja

Pri razgovoru o idealnim uslovima za snimanje, jak naglasak je na uticaju koji dnevno svetlo ima na kvalitet i izgled snimka. Međutim, za najnoviji X90 Pro flagship, zahvaljujući savršenom spoju softverskih i hardverskih inovacija, slabo osvetljenje ne predstavlja prepreku. Režimi kamere koje uređaj poseduje ravni su bioskopskom kvalitetu, dok se funkcije za obradu mogu fokusirati na najsitnije detalje i, zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji, identifikuju temperature boje u odnosu na sredinu.

Zahvaljujući inovacijama kompanije Vivo, noćni video snimci izgledaju oštrije i verodostojnije – veliki jednoinčni senzor upija više svetlosti i povećava osvetljenost slike, dok vlastiti V2 čip eliminiše šum na fotografijama i snimcima, obezbeđujući visoku ISO jasnoću slike, sa vidljivim detaljima i prirodnijim okruženjem.

Snimanje u pokretu – čak i nakon zalaska sunca

Nakon zalaska sunca, mnogi gradovi ožive i dobiju sasvim novi duh i energiju koja se širi i okružuje sve oko sebe. A nekad jednostavno ne želimo da zabava prestane, čak i kada nema više dnevnog svetla. Slabi uslovi osvetljenja generalno mogu rezultovati mutnim slikama, ali je X90 Pro odlučio da se suoči sa tim izazovom i korisnicima omogući besprekoran snimak u svim uslovima i bez kompromisa.  

Zahvaljujući izuzetnoj fotosenzitivnosti kao i veštačkoj inteligenciji koja uz pomoć automatskog fokusiranja pomaže pri snimanju – scene u pokretu, poput sportskih scena, izgledaju besprekorno, dok hibridna stabilizacija slike (OIS+EIS) znatno doprinosi oštrijem fokusu i jasnoći slike.

Kretanje na fotografijama se kreativno može zabeležiti i zahvaljujući opciji duge ekspozicije koja izgladi kretanje subjekta i daje mu nameran maglovit izgled. Ovu funkciju je najbolje primeniti kada su u kadru talasi, vodopadi i oblaci – ali najupečatljivije fotografije su one koje su zabeležene tokom noći i na kojima se nalaze ulice pune prolaznika i pogotovu vozila. Svetla vozila za sobom ostavljaju trag koji čini fotografiju upečatljivom i verodostojno prikazuje ambijent mesta u kome je slika nastala.

Noć prepuna mogućnosti

Pitanje trenutka za stvaranje savršenog snimka je učestalo u oblasti fotografije, posebno kada se govori o pejzažnim fotografijama – i taj odgovor često leži u takozvanom “zlatnom satu”. Ali konstantan rad na unapređivanju snimanja prilikom slabog osvetljenja i pogotovu noći – otvara ceo jedan novi svet prilika za jedinstvene snimke.

Pored svoje mogućnosti da lako savlada prepreke slabog osvetljenja, Vivo X90 Pro sadrži i posvećeni Noćni Režim namenjen za noćnu fotografiju koji brže i bolje hvata svetlost u izuzetno tamnim scenama. Iako je fotografije u slabom osvetljenju moguće zabeležiti povećanjem ISO, dužom ekspozicijom i stativom koji čini telefon stabilnim.

Noćnim Režimom X90 Pro omogućava svim korisnicima da zaborave na sve to i prepuste uređaju da zabeleži besprekorne snimke noćne scene koja je pred njima. Uz X90 Pro, korisnici će moći da ovekoveče svoje trenutke, u momentu kada se oni dogode, nezavisno od doba dana.

Vivo X90 Pro je dizajniran da bude pouzdan uređaj na koji se korisnici mogu osloniti bez obzira na svoj stil života. Ovaj uređaj je namenjen kako onima koji već poznaju funkcije današnjih pametnih telefona, tako i onima koji su novi u toj oblasti. Kompanija Vivo podstiče sve korisnike da istraže sve mogućnosti koje ovaj najnoviji flagship uređaj nudi i pronađu novu inspiraciju za snimanje, čak i u situacijama kada uslovi nisu idealni.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi