Kako izgleda novi Intel Core 13. generacije, Raptor Lake zablistao

Uskoro nam stižu novi Intel Core procesori 13. generacije pod kodnim imenom Raptor Lake - S. To je i prilika da po prvi put vidimo kako izgleda nova serija Intel Core procesora.

Puno najava, nestrpljenja i očekivanja. Intel je na samo korak od puštanja u prodaju najnovije generacije procesora za desktop računare – Core 13. generacije pod kodnim imenom Raptor Lake – S, a relevantni partneri, uključujući tehnološke medije i prodavce, dobiće komplete za testiranje. To je i prilika da po prvi put vidimo kako izgleda nova serija Intel Core procesora. Nemački prodavac Caseking je jedna od prvih kompanija koja je dobila Intel Raptor Lake-S komplet za testiranje performansi i otkrila šta se nalazi unutar paketa.

Promotivni video koji je objavio Caseking, prikazuje test komplet za procenu Raptor Lake-S mogućnosti, koji uključuje Core i9-13900K  i Core i5-13600K procesore, upakovane u minijaturne kutijice. Tu je i providni okvir sa označenim specifikacijama tri modela koje nose sufiks „K“ u oznaci. Slično kao i u slučaju Rocket Lake – S prethodnika.

Intel je pripremio ukupno 962 kompleta za testiranje Raptor Lake – S serije. U poređenju sa kompletima prethodne serije primećujemo da je novi, vidno skromniji. Nadamo se da će makar jedan naći neki volšebni put do nas.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi