Koliko su bezbedni vaši podaci na telefonu?

Motorola jako dobro razume koliko su podaci na telefonu bitni, pa uz ThinkShield i Moto Secure, korisnici Motorola telefona imaju dodatni sloj bezbednosti.

Koliko su bezbedni vaši podaci na telefonu?

Uz sveobuhvatne hardverske i softverske bezbednosne funkcije koje ispunjavaju najviše standarde zaštite, vaši podaci na telefonu su sigurni od malware, phishing i svih drugih pretnji. Kako bi omogućila korisnicima da maksimalno iskoriste prednosti svih novih funkcija zaštite, Motorola je odlučila da predstavi Moto Secure aplikaciju.

Moto Secure – bezbedni podaci na telefonu

Pogonjena ThinkShield platformom, Moto Secure aplikacija predstavlja ključno mesto na kom korisnici mogu da vide i upravljaju svim funkcijama bezbednosti i privatnosti na telefonu.

Unutar aplikacije, moguće je brzo proveriti i kontrolisati zaštitu Motorola telefona uz lak pristup svim povezanim Android i Motorola aplikacijama i podešavanjima.

Pored ovih mogućnosti, Moto Secure aplikacija donosi i nove vidove zaštite koji su dizajnirani da korisnicima pruže apsolutni mir:

  • Dodajte ekstra sloj zaštite osetljivim informacijama i aplikacijama tako što ćete ih bezbedno smestiti u skriveni Secure Folder zaštićen odvojenom PIN lozinkom. Uz Secure Folder, korisnici imaju i opciju da aktiviraju Disguised Mode funkciju i odaberu četiri posebne ikone i imena za odabranu aplikaciju unutar foldera za još više privatnosti. Ovo je od velike važnosti kada su u pitanju finansijske aplikacije, digitalni novčanici, aplikacije za kupovinu ili mejl nalozi.
  • Bilo da ste u pokretu ili radite sa javne lokacije, sada možete da smanjite rizik povezivanja na javnu Wi-Fi konekciju zahvaljujući Network Protection funkciji. Njenim aktiviranjem, bićete automatski obavešteni o svim mogućim pretnjama koje se mogu desiti na otvorenoj konekciji. Network protection takođe sprečava određene aplikacije da koriste ove otvorene mreže i onemogućuje spoofing blokiranjem 2G konekcije.
  • Lock Screen Security funkcija dozvoljava korisnicima da vide i kontrolišu sve lock screen opcije i postave nivo zaštite koji im je potreban. Ovo uključuje mogućnost zaključavanja mrežnih i bezbednosnih funkcija. Primera radi, lopov jednostavno može da isključi mobilnu mrežu ili WiFi kako bi sprečio korisnika da locira svoj telefon – aktivacijom ove funkcije, sada je moguće eliminisati tu mogućnost uz pomoć naprednih podešavanja.
  • PIN Pad Scramble opcija premešta numerički raspored prilikom unošenja šifre kako niko ne bi mogao da zapamti red kojim su brojevi uneti.
  • Privacy Dashboard pruža pregledan i sveobuhvatan uvid u to koje su aplikacije pristupile kalendaru, kontaktima, fajlovima, kameri, mikrofonu i lokaciji u poslednja 24 sata. Ukoliko vide nešto što im ne odgovara, korisnici mogu da promene dozvole koje određene aplikacije imaju iz Moto Secure aplikacije.
    Moto Secure aplikacija uskoro će biti dostupna na Motorola telefonima sa Android 13 ili novijim operativnim sistemom.
Izvor: Motorola PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi