Lenovo Glasses T1: pametne naočare koje vas ne bi bilo sramota da nosite

Najzad jedne pametne naočare koje normalno izgledaju a pružaju mnogobrojne funkcije - Lenovo Glasses T1.

Većina pametnih naočara koje smo do sada imali priliku da vidimo, jednostavno izgledaju previše čudno da biste mogli opušteno da ih nosite. Ali, kako navodi TheVerge, Lenovo je predstavio svoje najnovije rešenje koje izgleda iznenađujuće svakidašnje i to u najboljem mogućem smislu, u pitanju se Lenovo Glasses T1.

Tehničke karakteristike 

Ako ćemo da budemo apsolutno precizni, ovo nisu standardne bežične AR naočare, već više varijanta koja se USB-C kablom povezuje za vaš računar i pruža vam sliku onoga što biste videli i na ekranu vašeg kompjutera. Dakle, nema VR ili AR iskustva bilo koje vrste, ali ima velikog ekrana koji vam je bukvalno pred očima. 

A koji su vam to tačno ekrani pred očima? U pitanju su dva micro-OLED panela FullHD rezolucije sa brzinom vertikalnog osvežavanja slike od 60 Hz. Zbog činjenice da su ova dva ekrana smeštena u naočare, oni se nalaze veoma blizu vaših očiju i zbog takve pozicije dobijate osećaj stvarno ogromne slike ispred vaših očiju koja bi trebalo da pruži poboljšani užitak u multimedijalnim sadržajima, a najverovatnije i olakšan rad. Međutim, treba naglasiti kako ove naočare nisu primerene brzim pokretima glave jer se u tim situacijama gubi jasnoća prikaza.

Pored računara, ove naočare mogu se povezati i sa mobilnim telefonima i tabletima iz Android i Apple sveta, s tim što povezivanje sa iOS uređajima zahteva dodatni adapted jer Apple nastavlja da insistira na “lightning” portu na svojim uređajima. 

Uobičajen dizajn 

Najbolja stvar kod ovih naočara jeste njihov dizajn, koji je iznenađujuće običan i uopšte ne odskače u velikoj meri od standardnih naočara koje biste koristili kao zaštitu od sunca. Crne su, uobičajene veličine stakala, jedino što kabl viri iz leve drške. Nama se dopada. Što se tiče cene, ona u ovom trenutku nije poznata, a ove naočare trebalo bi da se pojave na tržištu u drugoj polovini 2023. godine. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi