Lenovo objavio dostupnost unapređenog ThinkPad X1 Fold 16 laptop računara

Sa početnom cenom od 2.499 dolara, Lenovo ThinkPad X1 Fold 16 je naslednik modela ThinkPad X1 Fold 2022 i donosi niz unapređenja

Lenovo objavio dostupnost unapređenog ThinkPad X1 Fold 16 laptop računara

Lenovo je konačno predstavio dugo očekivani ThinkPad X1 Fold 16 za narudžbine na svojoj zvaničnoj veb stranici. Ovaj inovativni uređaj, koji je prvi put najavljen pre godinu dana, ima za cilj da preoblikuje način na koji vršimo interakciju s laptop računarima.

Sa početnom cenom od 2.499 dolara, ThinkPad X1 Fold 16 je naslednik modela ThinkPad X1 Fold 2022 i donosi niz unapređenja zasnovanih na obimnom testiranju i povratnim informacijama korisnika.

ThinkPad X1 Fold 16 se ponosi preklopivim ekranom od 16,3 inča i pokreće ga Intel Core i7 vPro procesor koji dinamički prilagođava potrošnju energije u skladu sa radnim zadacima, unapređujući tako performanse i vek trajanja baterije.

Ono što ovaj uređaj izdvaja je prenosivost, sa težinom od svega 1,28 kilograma, i mogućnost prelaska u različite režime, uključujući tablet, knjigu, školjku, pejzažni i portretni režim, uz podršku za dodir i olovku radi poboljšane upotrebljivosti.

Lenovo je posvetio puno vremena unapređenju ThinkPad X1 Fold 16, obraćajući pažnju na iskustvo korisnika i doslednost u radu. Evo nekoliko značajnih poboljšanja:

  • Unapređena funkcionalnost kamere radi boljeg skaliranja, odnosa širine i visine i orijentacije, posebno korisna za video konferencije na platformama za komunikaciju.
  • Usavršene funkcije računarske vizije za bolje korisničko iskustvo. Optimizacija Lenovo Mode Switcher aplikacije radi brzog odziva prelaska između režima ili orijentacija.
  • Poboljšana povezivost sa više monitora i stanicama za punjenje, rešavanje problema sa USB vezom radi besprekornog rada.
  • Unapređena servisabilnost sa unutrašnjim delovima označenim bojama kako bi se pomoglo tehničarima u smanjenju vremena servisiranja.
  • Poboljšana izvedba zvuka i mikrofona radi maksimalnog kvaliteta zvuka u svim režimima.
  • Unapređenja za zaljubljenike u TrackPoint kako bi se pružilo doslednije iskustvo.

Pored rešavanja problema na osnovu iskustva korisnika, Lenovo je napravio i neka hardverska unapređenja. Ova unapređenja uključuju manje kozmetičke promene, poput poboljšane tkanine na poklopcu radi veće pouzdanosti.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 16 je ekološki izbalansiran proizvod

Takođe su izvršena ažuriranja u termalnom sistemu radi poboljšanja hlađenja i performansi sistema. Značajno je i to da je Lenovo prešao na 100% ambalažu bez plastike, u cilju očuvanja životne sredine.

Rezultat je uređaj u poznatom obliku “sklopivog” laptopa, ali bez tastature unutra – sve je ekran. Tastatura može biti aktivirana kako bi se uređaj koristio kao da je običan laptop, ali Lenovo pretpostavlja da ćete koristiti njihovu eksternu tastaturu za kucanje i da ćete ili postaviti laptop u visok vertikalni položaj ekrana. Ili ga rastegnuti u horizontalni ili vertikalni položaj, kao što je prikazano na slici ispod.

Ipak, kako biste mogli da izaberete baš ono što vama odgovara, na prodajnoj stranici ovog Lenovo laptopa otkrivamo da uređaj dolazi u četiri različite varijante:

Svi modeli imaju 16,3″ OLED ekran na dodir rezolucije od 2560 x 2024, osvežavanjem od 60Hz i svetlinom od 600 nita. Takođe, svi modeli imaju integrisanu Intel Iris Xe grafiku i kameru od 5MP. Za periferne veze tu su dva Thunderbolt 4 porta i jedan USB-C 3.2 priključak. LPDDR5 memorija na 5200MHz je prisutna na svim uređajima.

Model od 2.499 dolara dolazi sa Core i5-1230U procesorom, koji je kreacija 12. generacije Intel Alder Lake sa parom brzih jezgara i osam efikasnih jezgara. Međutim, ovaj model ne dolazi sa Bluetooth tastaturom ili olovkom.

Za dodatnih 900 dolara možete dobiti ove periferne uređaje, udvostručiti RAM na 16GB i SSD na 512GB, ali zadržavate Core i5-1230U. Za još 200 dolara možete dobiti dodatnu snagu sa Core i7-1250U procesorom, piše The Register.

Najskuplji model bi vas koštao 3.899 dolara i za te pare dobićete vPro-enabled Core i7-1260U procesor, 32GB RAM-a i disk od jednog terabajta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi