Lenovo ugasio Legion gejming telefone

Lenovo više neće proizvoditi Legion gejming telefone, taj potez je deo šire poslovne transformacije i konsolidacije gejming portfolija, kažu iz kompanije

Lenovo ugasio Legion gejming telefone

Gejming telefoni su postali znatno popularniji u poslednjih nekoliko godina, ali i dalje predstavljaju mali deo većeg tržišta pametnih telefona. Ove nedelje, Lenovo je potvrdio da odustaje od ovih uređaja i da više neće proizvoditi Legion gejming telefone.

Prošle nedelje je jedan Twitter korisnik, koji kaže da je zaposlen u ovoj kompaniji, na društvenim mrežama objavio da je Lenovo odlučio da u potpunosti ugasi Legion projekat pametnih telefona.

Lenovo je kasnije ovo potvrdio za portal Android Authority, rekavši da je potez deo šire poslovne transformacije i konsolidacije gejming portfolija. Odluka je pomalo iznenađujuća, ali donekle ima smisla. Lenovo je do sada predstavio ukupno sedam Legion uređaja, ali nismo čuli ni reč o novom modelu za ovu godinu.

Prvi Lenovo pametni telefon ove serije je bio Lenovo Legion Pro, koji je predstavljen 2020. godine, i bio je prilično primamljiv ukoliko ste provodili sate igrajući mobilne igre. On je dolazio sa ekranom od 144 Hz, dva motora za vibracije i RGB svetlosnim efekte, dok je hardversku osnovu činio premijum Qualcomm Snapdragon 865 5G+ čipset. Telefon je dolazio sa 8, 12 ili 16 GB RAM-a i 128, 256 ili 512 GB skladišnog prostora.

Njegov naslednik, Legion Duel 2 lansiran je u prvoj polovini 2021. godine sa još boljim specifikacijama i novim dizajnom. On je došao sa Snapdragon 888 čipsetom i istom memorijskom konfiguracijom, uz najjaču opciju koja je podrazumevala 18 GB RAM-a.

Iste godine pojavile su i glasine o Lenovo Legion Play, Android ručnoj gejming konzoli, ali ovaj uređaj nikada nije ugledao svetlost dana jer je otkazan.

Lenovo kaže da odluka o gašenju Legion linije proizvoda neće uticati na druge gejming proizvode koje ova kompanija ima u svojoj ponudi.

Ipak, sa gašenjem Legion linije telefona, budućnost gejming telefona ne izgleda baš najbolje. Xiaomi se takođe nedavno borio sa svojom Black Shark linijom, otpuštajući stotine radnika sa tog projekta, tako da se tržište nakon ove odluke smanjilo bar za četvrtinu, a veći deo tih telefona se i ne prodaje u Srbiji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi