LG predstavio prvi savitljivi OLED televizor

Čitavih 42 inča ima prvi LG savitljivi OLED televizor koji ima sposobnost da vašom odlukom postane zakrivljen sa radijusom od 900R.

Sećate li se onog trenutka od pre nekoliko godina kada su se televizori sa zaobljenim ekranima pojavili na tržištu, izazvali određeno interesovanje korisnika, a zatim odjednom sa istog tog tržišta nestali? I mi se sećamo kroz maglu, a o zakrivljenim ekranima na televizorima se više i ne govori. Međutim, šta ukoliko biste mogli da imate “best of both worlds” kako kažu Amerikanci? Upravo zato LG predstavlja prvi savitljivi OLED televizor.

Tehničke karakteristike

Želite ravan ekran na vašem televizoru? Može. Želite zakrivljeni ekran na vašem televizoru? Može i to, nudi LG sve opcije. Ova kompanija predstavila je svoj novi televizor imena LG OLED Flex LX3 dijagonale 42 inča koji ima sposobnost da vašom odlukom postane zakrivljen sa radijusom od 900R.

Najbolja stvar jeste što uopšte ne morate da ustajete sa vaše stolice ili kauča, već manuelno vršite ovo podešavanje, već možete da kliknete na dugme na vašem daljinskom upravljaču i odaberete nivo zakrivljenosti koji želite. Postoje dva već podešena moda, a možete i sami da odaberete koliko zakrivljenje želite u 20 koraka od po pet procenata.

Što se tiče samih tehničkih karakteristika ovog ekrana, LG očigledno cilja i gejmersku populaciju, o čemu svedoči pregršt opcija pogodnih za igrače. Tu je podrška za gejming u Dolby Vision modu na 4K rezoluciji i uz brzinu vertikalnog osvežavanja slike od 120 Hz. Pored toga, tu su i sve najmodernije funkcionalnosti koje donosi potpuni HDMI 2.1 standard, poput VRR i ALLM, a nije izostala ni podrška za Nvidia G-Sync i AMD FreeSync.

Za kraj, možete odabrati da smanjite površinu iskorišćenog ekrana na 27 ili 32 inča poput pravog monitora ukoliko baš želite da sednete ispred ovog televizora i pokrenete vašu omiljenu video igru.

Sam panel nalazi se na ogromnom i masivnom postolju koje ne samo što televizor može da savije, već omogućava i podešavanje visine po vertikalnoj osi, kao i podešavanje televizora bliže ili dalje od korisnika. Dakle, sve ovo veoma podseća na neki napredni monitor, a ne toliko na televizor. Tu je i Multi View mod koji dozvoljava istovremeno prikazivanje slike sa dva različita izvora.

Ima li poente?

Iskreno, nismo sigurni, ali da izgleda interesantno to jesmo. Nekima će mogućnost da svoj televizor zakrive radi poboljšanog užitka u video igrama svakako značiti, dok drugi apsolutno preferiraju ravne ekrane i ovo im ne znači ništa. Što se tiče cene, ni to ne znamo, a ako želite da ovu zver vidite uživo, to možete uraditi na IFA sajmu u Berlinu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi