Ljubitelji Volvo Polestar automobila, sada postoji specijalni telefon za vas

Polestar, poznat po proizvodnji električnih vozila pod okriljem kompanije Volvo, lansirao je pametni telefon po imenu Polestar trenutno na tržištu Kine

Ljubitelji Volvo Polestar automobila, sada postoji specijalni telefon za vas

Iako smo navikli na telefone koji su brendirani po luksuznim markama automobila (Lamborgini na primer), često su to samo licencni ugovori koje automobilske kompanije manje ozbiljno shvataju. Ipak, izgleda da je Polestar koji je u vlasništvu kompanije Volvo nešto više ponosan na svoj istoimeni telefon koji je lansirao, čime ga čini proizvodom koji je nešto više od običnog licencnog proizvoda. To se može dobro videti na sajtu polestar.cn gde su četiri glavne stavke: Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4 automobili, a sada i Polestar telefon.

Rad na Android Automotive operativnom sistemu podstakako je inženjere u kompaniji Polestar da se angažuju i u razvoju Android uređaja. Prema pomenutom veb sajtu, telefon je dizajniran u saradnji sa globalnim dizajnerskim timom Polestar-a i timom iz kompanije Meizu u Geteborgu, u Švedskoj. Ukrašen je švedskim zlatnim detaljima koji simbolizuju visoke performanse, a „ukrašen” je verovatno način da se opiše doprinos koji simbolizuju te performanse, s obzirom da je baziran na Meizu 21 Pro modelu, koji inače predstavlja vrhunac luksuza, obogaćen Polestar brendom, objašnjava ArsTechnica.

Telefon izgleda lepo, sa minimalnim pravougaonim dizajnom bez suvišnih detalja i prednjom stranom ekrana koja zauzima gotovo celu površinu, ali isto važi i za osnovni Meizu model na kom je baziran.

Polestar telefon poseduje bateriju kapaciteta 5.050 mAh i OLED ekran veličine dijagonale 6,79 inča sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i rezolucijom od 3192×1368 piksela. Procesor na Polestar telefonu je impresivni 4 nm Snapdragon 8 Gen 3, a poseduje 16 GB RAM-a i 1 TB prostora za skladištenje. Interesantno je da jr „računar“ u ovom telefonu od hiljadu dolara znatno brži od onog koji se ugrađuje u nove Polestar automobile koji koštaju od 50 do 75 hiljada dolara.

Polestar telefon i Polestar 4 EV su usklađeni kako bi međusobno komunicirali. Kompanija Polestar obećava da će telefon uskoro podržavati Android digitalni ključ, iako ta funkcionalnost nije dostupna odmah po lansiranju. Polestar UI na telefonu obećava „bogat dizajn aplikacija koji je usklađen sa Polestar OS u automobilu”. 

Postoji šansa da će se ovaj telefon prodavati i izvan granica Kine, a činjenica da se telefon pojavljuje na Google Play Developer konzoli, s obzirom na to da Google Play nije dostupan u Kini, sugeriše na planove za internacionalnu prodaju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi