Microsoft ostaje privržen Qualcomm hardveru

Microsoft nastavlja uspešnu saradnju sa Qualcommom i nema planove da u skorijoj budućnosti pređe na čipove nekog drugog proizvođača.

Ukoliko ste se nadali da ćete videti Windows Phone uređaje sa Intelom, ili WP uređaje sa Nvidia, MediaTek ili čak Samsungovim procesorima, verovatno ćete se načekati. Microsoft je nedavno istakao da ostaje posvećen saradnji sa Qualcommom i implementaciji čipova ove kompanije u svoje WP uređaje, te da nema planova za podršku drugih čipseta u skorijoj budućnosti. Ovo su reči Vinita Duranija, koji je šef Windows Phone divizije Microsofta u Indiji. On ipak ne zatvara vrata za ostale brendove, ističući da ne može da govori za dalju budućnost. Po njemu, za sada nema razloga da Windows Phone prelazi sa Qualcomma na druge čipove. Qualcomm je trenutno najveći proizvođač čipova koji se koriste u smartfonima i tabletima, a koristi se u svim segmentima – od donjeg segmenta do high-end uređaja.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi