Mini LED i HDR gaming TV za razuman novac - Hisense U8HQ (video)

Na test nam je stigao Hisense U8HQ, najnoviji model koji donosi Mini LED osvetljenje, bitno unapređene gaming funkcije i brojna druga poboljšanja.

Pre skoro dve godine, na testu nam se našao Hisense U8QF TV koji je zahvaljujući pre svega odličnoj slici i naprednim tehničkim rešenjima u svojoj klasi bio nesumnjivi Best Buy za one koji žele ozbiljan TV, bez da moraju da se odreknu bubrega za njega. Taj model smo preporučivali i mnogim našim prijateljima, a kuriozitet je da je on i dan danas prisutan na tržištu. To je verovatno zahvaljujući dobroj proceni količina od strane domaćeg distributera i pritom svo vreme makar jednako dobra kupovina, usled cena koje su polako išle na gore za nove modele, ali i činjenice da nijedan od novijih Hisense, pa i drugih dostupnih televizora za sličan novac nije doneo dovoljan napredak da ga pretekne.
Prošlogodišnja U8GQ serija koja je trebala biti direktan naslednik je podbacila, što možda i ne treba da iznenađuje zbog svega što se dešavalo u protekle dve godine, ali je Hisense ove godine izgleda imao bolji plan, a rezultat toga je U8HQ, da tako kažemo “unuče” pomenutog Best Buy modela. Na papiru, ovo je ono što smo očekivali od U8GQ, jer pored zadržavanja onoga što smo voleli kod U8QF, ovogodišnji U8HQ donosi i Mini LED pozadinsko osvetljenje sa nekim konkretnim prednostima, kao i znatno ozbiljnije gaming funkcije, novi softver i unapređen zvučni sistem. Impresivno na papiru, ali hajde da vidimo kako to izgleda na medijapanu, odnosno na našoj test polici.
Kada je dizajn u pitanju, ovo je priličan otklon od onoga što smo do sada viđali od kompaniji Hisense u ovoj klasi i više podseća na U9G ili neke skuplje modele drugih proizvođača – u svakom slučaju elegantno i efektno.
Linije su zapravo relativno svedene, a boje su kombinacija tamno sive i crne, tako da ništa na TV-u ne bode oči i odvlači pažnju od sadržaja. Aluminijumski okvir panela je relativno tankog profila gledano sa prednje strane, a isto važi i za bazu postolja koja se sastoji od prilično teške ploče livenog čelika. Na prednjoj strani je tu i mali integrisani soundbar koji se nalazi duž donje ivice panela, a koji je prekriven tkaninom i odlično se uklapa u celokupan izgled. Deo koji spaja bazu postolja i sam TV je dizajniran sa dodatnom maskom kako biste mogli da sprovedete sve kablove. Što se poleđine TV-a tiče, spoljni deo od oko 3.5cm je takođe od metala radi poboljšanje čvrstine, ali je celokupni deo u sredini od plastike, a razlog je što osim standardnog dela sa elektronikom ovde imamo i dobar deo zvučnog sistema, tačnije otvor za woofer na sredini i za gornji zvučnik pri sredini gornjeg dela.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi