Modernizovani iPhone SE bi mogao da vas košta više nego pre

Apple iPhone SE konačno dobija moderniji dizajn, ali bi zato mogao biti skuplji. Očekuje se da nova verzija, najavljena za početak sledeće godine, košta oko 499 dolara

Modernizovani iPhone SE bi mogao da vas košta više nego pre

iPhone SE će konačno biti modernizovan. Apple-ov jedini pametni telefon iz budžetskog cenovnog ranga, godinama unazad izgleda zastarelo, jer ima isti dizajn kao iPhone 8, koji je predstavljen još davne 2017. godine. Međutim, novi iPhone SE, koji bi trebalo da bude lansiran početkom sledeće godine, mogao bi da dođe i sa većom cenom.

Vest dolazi od poznatog insajdera Revegnus1, prema kome bi nova verzija mogla koštati čak 499 dolara. Prema ovom izvoru, Apple želi da zadrži cenu SE modela ispod 500 dolara. Poređenja radi, osnovni iPhone 16 počinje od 799 dolara za verziju sa 128 GB memorije, a što i nije mala razlika u parama.

Mark Gurman iz Bloomberga je takođe otkrio neke informacije o novom iPhone SE modelu. Navodno će koristiti telo iPhone 14 modela, sa modernijim dizajnom, većim ekranom i bez „home“ dugmeta. To znači da će takođe imati veliki „notch“ na vrhu ekrana, što vam se može ili ne mora svideti.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda najzanimljivije, Gurman tvrdi da će novi SE podržavati Apple Intelligence. To znači da će najnovija Apple AI funkcija biti dostupna i na budžetskom modelu. Takođe, to ukazuje na to da će SE imati najmanje 8 GB RAM-a, što je količina koju Apple navodi kao minimum za korišćenje AI funkcija.

Ovo znači mnogo jeftiniju ulaznu tačku u novi iOS ekosistem koji Apple trenutno stvara. Naravno, pod uslovom da niste u EU ili Kini. Još uvek nema informacija o tome da li će Apple Intelligence biti dostupan u Evropi ili ogromnom kineskom tržištu. Umesto toga, korisnici u EU dobijaju pristup drugim prodavnicama aplikacija, NFC plaćanjima preko trećih strana, mogućnost uklanjanja Appleovih podrazumevanih aplikacija i druge pogodnosti.

Glavni konkurent SE modela, Galaxy S24 FE, takođe bi trebalo da izađe sledeće godine zajedno sa S25 serijom. Samsungov budžetski model neće dobiti toliko veliku promenu, ali s druge strane, već godinama izgleda moderno.

Oba telefona će nesumnjivo biti među najboljim telefonima koje vredi kupiti u 2025. godini, piše Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi