Moto Watch 100 je zvanično najavljen, nema WearOS i košta 100 dolara

Novi Moto Watch 100 je prvi pametni sat kompanije koji ne radi na WearOS-u i umesto toga radi na prilagođenom skinu pod nazivom „Moto Watch OS“

 
Moto Watch 100 je predstavljen danas. Zanimljivo je da Moto Watch 100 ne dolazi direktno od Motorole. Umesto toga, kompanija pod nazivom eBuyNow stekla je prava za prodaju pametnog sata sa moto brendom (sećate li se treće generacije Moto Watch 360?), a Moto Watch 100 je drugi proizvod kompanije. Evo svega što treba da znate o Moto Watch 100.
Moto Watch 100 zadržava Motorolinu filozofiju kružnog pametnog sata. Dolazi sa okruglim LCD ekranom od 1,3 inča sa velikim okvirima i dva bočna dugmeta sa desne strane. Sat je napravljen od aluminijuma i teži samo 45,8 grama. Uprkos tome što ima LCD ekran, Motorola kaže da bi baterija Moto Watch 100 trebalo da traje dve nedelje sa jednim punjenjem. Njegova baterija od 355 mAh podržava „brzo punjenje“ i može da se napuni od 0% do 100% za samo sat vremena. Pametni sat takođe ima otpornost na vodu od 5 ATM.
Jedna od stvari koje treba da znate o Moto Watch 100 je da ne radi na novoj Google WearOS 3 platformi. Ovo je prvi moto pametni sat koji ne radi na Google-ovom OS-u i umesto toga radi na Motorolinom sopstvenom operativnom sistemu za pametne satove pod nazivom Moto Watch OS. Operativni sistem je verovatno zasnovan na OS u realnom vremenu (RTOS), koji pokreće pametne satove kao što su Amazfit i OnePlus Watch.
 
MotorolaMotoWatch100motowatchos.jpg
 
Ali, ipak, u karakteristikama ne zaostaje gotovo ni u čemu. Novi Moto Watch 100 dolazi sa 26 režima praćenja fizičkih aktivnosti, uključujući planinarenje, veslanje u zatvorenom i na otvorenom, trčanje u zatvorenom i na otvorenom, Crossfit i još mnogo toga. Zajedno sa ovim funkcijama fokusiranim na fitnes, može da prati metrike kao što su broj koraka, sagorele kalorije, pređena udaljenost, dužina koraka, merenje otkucaja srca, tempo, varijabilnost otkucaja srca i merenje nivoa kiseonika u krvi preko integrisanog SpO2 monitora. Pored toga, kompanija takođe tvrdi da će pratiti vaš san i nivoe SpO2 noću.
Za sada nije jasno da li pametni sat može da sinhronizuje vaše zdravstvene podatke sa Google Fit-om, ali bilo bi šteta da ne može. Pametni sat će moći da se poveže sa Android i iOS uređajima putem aplikacije, ali aplikacija trenutno nije dostupna. Motorola kaže da bi aplikacija trebalo da bude dostupna u decembru, baš na vreme za lansiranje.
Moto Watch 100 je dostupan za pretprodaju od danas. Pametni sat je po ceni od 99,99 dolara u Sjedinjenim Državama i biće dostupan u dve boje: Phantom Black i Glacier Silver. Zvanična veb stranica kaže da će pametni sat početi da se isporučuje od 10. decembra 2021.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi