Motorola lansira Moto Tag: Sličan AirTag-u, ali sa jedinstvenim funkcijama

Motorola je predstavila Moto Tag, uređaj za praćenje baziran na Androidu, sličan Apple AirTag-u ali sa nekim novim funkcijama

Motorola lansira Moto Tag: Sličan AirTag-u, ali sa jedinstvenim funkcijama

Motorola je upravo najavila Moto Tag, sopstveni uređaj za praćenje baziran na Androidu i vrlo je verovatno da će vam izgledati poznato. U pitanju je proizvod koji funkcijama i dimenzijama i previše podseća na Apple AirTag. Poput AirTaga, Moto Tag je mali uređaj za praćenje ali koji funkcioniše unutar Android OS-a, omogućavajući vam efikasno i precizno praćenje vaših stvari.

Kao i AirTag, Moto Tag je mala, kružna pločica nešto veća od kovanog novčića. Poseduje zamenjivu CR2032 bateriju za koju Motorola tvrdi da će trajati celu godinu bez zamene. Iako nema ugrađenu petlju za ključeve, besprekorno se integriše sa unapređenom mrežom Google Find My Device. Ovo osigurava jednostavno uparivanje sa bezbroj Android pametnih telefona, omogućavajući korisnicima da lociraju i čak nateraju Moto Tag da emituje zvuk za lakše pronalaženje.

Motorola je opremila Moto Tag sa ultrawideband (UWB) tehnologijom. Ovo postavlja temelje za “precizno praćenje,” funkciju koja će pružati detaljna uputstva na ekranu za pronalaženje uređaja kada ste u blizini. Iako slično Apple-ovoj funkciji Precision Finding sa AirTag-ovima, ova funkcionalnost trenutno čeka ažuriranje Google-ove mreže Find My Device.

Moto Tag ima (skriveno) dugme

Međutim, Moto Tag poseduje jedinstvenu funkciju koja ga izdvaja: ugrađeno dugme. Ovo dugme, pametno smešteno u “M” Motorola logotipa, može se pritisnuti da vaš upareni pametni telefon zazvoni. Ovo je korisno u trenucima kada ste izgubili telefon, ali imate Moto Tag u blizini.

Multifunkcionalnost se tu ne završava. Dugme se takođe može koristiti za aktiviranje okidača kamere ili dugmeta za snimanje na Motorola telefonima, ili bilo kojem Android telefonu, što olakšava snimanje sadržaja u pokretu. Konačno, Moto Tag ima IP67 sertifikat za otpornost na prašinu, vodu i prljavštinu, osiguravajući da može izdržati svakodnevne udarce i kvašenje bez ugrožavanja svojih funkcionalnosti.

I pored ogromne sličnosti sa Apple AirTagom, postoji zaista pametan razlog zašto je Motorola verovatno odlučila da napravi svoj uređaj za praćenje da gotovo identičnih dimenzija kao njihov konkurent. Apple-ov AirTag već ima razvijen ekosistem dodataka.

Od držača i privezaka do karabinera i čak nalepnica koje vam omogućavaju da pričvrstite AirTag na unutrašnju oblogu kofera i torbi za laptop, AirTag ima obilje dodataka koji ga prate… i kopiranjem forme AirTag-a, Motorola je osigurala apsolutnu kompatibilnost svakog od ovih dodataka sa Moto Tag-om takođe. Prilično jednostavan pristup, iskoristiti uspeh svog konkurenta kako biste poboljšali sopstveni proizvod.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi