Motorola Razr 40 Ultra je drugačiji savitljivi telefon

Kompanija Motorola predstavila je novu generaciju svog legendarnog modela na preklop – Razr 40 Ultra koji se po mnogo čemu razlikuje od svog prethodnika

Motorola Razr 40 Ultra je drugačiji savitljivi telefon

Ono što Razr 40 Ultra odvaja od prethodnih, ali i konkurentskih uređaja na preklop, jesu veći spoljašnji i unutrašnji ekran, moćne specifikacije i napredne funkcije koje znatno olakšavaju uživanje u sadržaju i pomažu većoj produktivnosti.

Motorola je brojne stvari vezane za ovaj model veoma jasno otkrila, ali ostala su određena pitanja na koja kompanija nije još stigla da detaljnije odgovori. Evo odgovora na najčešća pitanja koja su korisnici imali nakon predstavljanja.

Zašto je Motorola promenila dizajnerski pravac sa modelom Razr 40 Ultra?

Motorola Razr 40 Ultra redizajnirana je kako bi korisnicima omogućila veću produktivnost. Novi model poseduje veći i funkcionalniji spoljni displej, kao i redizajnirani sistem šarki koji maksimalno eliminiše bilo kakve prevoje na ekranu kada je Motorola Razr 40 Ultra otvorena. Zahvaljujući ovim promenama, Razr 40 Ultra je jedan od najtanjih telefona na preklop.

Kako bi produktivnost bila podignuta na viši nivo, novi uređaj poseduje i snažniju bateriju, veći glavni displej koji podržava osvežavanje ekrana do 165 Hz, napredni sistem kamera, najmoćniji Snapdragon procesor i stereo zvučnike.

Kome je ovaj model namenjen?

Motorola edge 40 Ultra dizajnirana je kako bi bila zaista jedinstvena i ispred svih trendova, što je čini idealnim izborom za sve koji žele da otkriju narednu veliku stvar, ali ujedno cene dizajn, kvalitet izrade i vrhunske performanse.

Novi model nudi i savršenu platformu za iskazivanje kreativnosti zahvaljujući naprednim funkcijama za kreiranje i deljenje sadržaja.

Kakva sve unapređenja displeja Motorola Razr 40 Ultra donosi?

Kompanija Motorola napravila je prvi telefon na preklop i čini se da je oduvek bila više nego sigurna u svoju savitljivu tehnologiju.

U skladu sa tim, Motorola Razr 40 Ultra donosi nekoliko ključnih unapređenja u odnosu na prethodne modele, ali i konkurenciju:

 • pOLED displej pruža neprikosnoveno iskustvo korišćenja zahvaljujući velikoj dijagonali od 6,9 inča, i pritom je gotovo bez ikakvih prevoja za savršeno glatko korišćenje
 • Baterija unutar novog modela je 1,25x većeg kapaciteta kako bi korisnici mogli da koriste Razr 40 Ultra ceo dan bez potrebe za dodatnim punjenjem. Plus, puni se duplo brže zahvaljujući TurboPower 30 W tehnologiji
 • Promenu dimenzija doživeo je i spoljni displej, koji je sada veći i znatno interaktivniji zahvaljujući podršci za bolju adaptaciju aplikacija koje korisnici mogu da koriste kada je telefon preklopljen
 • Zahvaljujući novom sistemu šarki i postavci internih komponenti, displej je dodatno zaštićen
 • Motorola Razr 40 Ultra donosi i superiornije audio iskustvo zahvaljujući stereo zvučnicima kreiranih u saradnji sa kompanijom Bose.

Zašto je Motorola promenila displej tehnologiju na ovom modelu?

Tehnologija savitljivih ekrana konstantno se razvija, i zato je kompanija odlučila da koristi Ultra Thin Glass displej sa posebnim zaštitnim tretmanom koji čini ekran znatno glatkijim.

Zahvaljujući novoj displej tehnologiji, ekran ostaje gladak i gotovo bez prevoja, čak i nakon što je bio podvrgnut rigoroznim testovima korišćenja.

Plus, Motorola tvrdi da ekran modela Razr 40 Ultra može da izdrži 400.000 savijanja, što je gotovo dva puta više u poređenju sa prethodnom generacijom.

Zašto je veliki spoljni ekran toliko bitan?

Veći spoljni ekran pruža korisne alate i mogućnosti bez potrebe da se Razr 40 Ultra otvara. Plus, korišćenjem spoljnog ekrana korisnici štede i bateriju.

Sa dijagonalom od 3,6 inča, u pitanju je najveći spoljni displej na bilo kom telefonu na preklop, i samim tim korisnici mogu da postignu više njegovim korišćenjem:

 • Mogu da izaberu do pet prečica sa Home ekrana i koriste ih na spoljnom ekranu
 • Posebni paneli pružaju veću kontrolu nad eksternim displejom, pa tako korisnici prelaskom prsta preko ekrana (sa leve ili desne strane) mogu da pristupe prečicama ka stvarima koje su njima najvažnije
 • Posebni Spotify panel omogućava korisnicima da preko spoljnog displeja prate plejliste i preporučene umetnike ispod pesme koja trenutno svira
 • Spoljni ekran omogućava i korišćenje kompletne tastature za brze odgovore na pristigle poruke i notifikacije
 • Mape je sada moguće pratiti preko spoljnog ekrana
 • Spoljni ekran pruža i mogućnost gledanja YouTube video snimaka i igranje manje zahtevnih igara

Koliko je spoljni displej zaštićen?

Motorola je pri izradi ovog ekrana koristila Corning Gorilla Glass Victus kako bi ga maksimalno zaštitila, a tu je i aluminijumsko kućište koje pruža dodatnu zaštitu zahvaljujući IP52 sertifikaciji.

Koja unapređenja korisnici mogu da očekuju kada su kamere u pitanju?

Novi Razr dolazi sa veoma svestranim 12 MP glavnim senzorom koji eliminiše neželjena podrhtavanja zahvaljujući optičkoj stabilizaciji slike.

Kada se telefon otvori, korisnici mogu maksimalno da iskoriste napredne funkcije kamere za izuzetne fotografije u svim svetlosnim uslovima i video pozive visoke rezolucije.

Tu je i prednja kamera rezolucije 32 MP za širokom blendom za još bolju osetljivost kamere kada se koristi u uslovima slabijeg osvetljenja.

Operativni sistem i podrška?

Motorola Razr 40 Ultra dolazi sa instaliranim Android 13 operativnim sistemom i vlasnici mogu da očekuju tri velika Android OS ažuriranja i 4 godine bezbednosnih nadogradnji.

Cena Motorole Razr 40 Ultra u Srbiji?

Motorola Razr 40 Ultra telefon sa savitljivim ekranom u Srbiji će biti dostupan početkom juna po ceni od 139.990 RSD.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi