Najnovije informacije o ultra-tankom iPhone 17 Air, ostavljaju nas u strahu po pitanju očekivane cene

Budući iPhone 17 Air sa ultra-tankim dizajnom mogao bi imati najveću početnu cenu u istoriji Apple telefona

Najnovije informacije o ultra-tankom iPhone 17 Air, ostavljaju nas u strahu po pitanju očekivane cene

Da li se radujete ultra-tankom iPhone Air modelu sledeće godine? Ovo će biti prva promena u Apple flegšip liniji od 2022. godine, kada je iPhone 14 Plus zamenio iPhone 13 mini. Iako je imao veliki ekran i ogromnu bateriju, serija iPhone Plus nije se prodavala mnogo bolje od malih iPhone 12 mini i iPhone 13 mini modela. Da li će iPhone 17 Air, sa novim i atraktivnim „tvigi“ vitkim  dizajnom, postati uspeh za Apple?

Mogli bismo lako biti svedoci situacije u kojoj  će iPhone 17 Air doneti ogroman rast prihoda za Apple jer se očekuje da će uređaj imati najveću početnu cenu od kada postoje iPhone telefoni, čak i veću od očekivanih 1.199 dolara i osetno većoj od one za iPhone 17 Pro Max. Raniji planovi koje je objavio leaker Ice Universe otkrivaju da će cena za iPhone 17 Air počinjati od 1.299 dolara. Ovo se poklapa sa ranijim spekulacijama da će iPhone 17 Air biti najskuplji model u liniji.

Apple iPhone 17 Air – tanak i papreno skup

Ostale specifikacije uređaja mogu vas naterati da se zapitate kako Apple pravda toliku cenu za telefon. Dizajn iPhone 17 Air mora biti u najmanju impresivan ukoliko Apple namerava da postavi cenu iznad svog najambicioznijeg telefona. Govoreći o dizajnu iPhone 17 Air, analitičar Haitong International-a Jeff Pu napisao je istraživačku belešku svojim klijentima u kojoj je spomenuo neke od specifikacija telefona. Većina onoga što je Pu rekao u svojoj belešci ponavlja ono što je Ice Universe objavio još u julu.

To uključuje upotrebu 3 nm A19 procesora koji će pokretati telefon. Važno je napomenuti da iPhone 17 Air neće koristiti moćniji A19 Pro procesor koji će se nalaziti u iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max modelima. Dok se očekuje da Pro modeli imaju 12 GB RAM-a, iPhone 17 Air će biti opremljen sa 8 GB, što će omogućiti podršku za Apple  Apple Intelligence funkcije.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

iPhone 17 Air bi mogao biti čak i lakši od titanijumskih iPhone 17 Pro modela jer će, prema Pu-u, biti napravljen od aluminijuma. Još jedna glasina koja kruži je da će iPhone 17 Air imati samo jednu zadnju kameru. Pu se slaže sa ovom informacijom i u svojoj belešci navodi da će ta jedna zadnja kamera imati senzor od 48MP.

Kao što smo rekli, prelomna tačka za uspešnu prodaju iPhone Air telefona će biti njegov dizajn, a kako se budemo bližili septembru sledeće godine (da, još uvek smo 11 meseci udaljeni!), trebalo bi da počnu da se pojavljuju renderi, preliminarne fotografije i još mnogo toga. Kada budemo videli dizajn, možda ćemo shvatiti zašto bi iPhone 17 Air mogao imati najskuplji telefon u Apple-ovoj iPhone liniji za 2025. godinu, prenosi Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi