Ne postoje servis ni rezervni delovi za Google Pixel Watch, ako ga oštetite moraćete da kupite nov

Google nikada nije uveo zvanični program popravke i rezervnih delova za Pixel Watch satove, pa ukoliko oštetite svoj, jedina opcija je da kupite nov

Ne postoje servis ni rezervni delovi za Google Pixel Watch, ako ga oštetite moraćete da kupite nov

Google već neko vreme ima partnerstvo sa kompanijom iFixit, koja obezbeđuje rezervne delove za Pixel telefone, ali ne i za Google Pixel Watch pametne satove. Prema velikom broju korisnika koji negoduju na društvenim mrežama, ukoliko vam se nešto desi sa Google pametnim satom – popravke nema.

Ovde mislimo i na naprslo staklo, ogrebotine i slična oštećenja. The Verge je pitao Google šta treba raditi u ovim situacijama i dobili su odgovor da ne postoji opcija popravke, već da je jedina opcija da kupite nov uređaj. Ukratko – Google ne može da popravi vaš sat, jer nema rezervnih delova.

Oštećenja poput napuklog ekrana nisu pokrivena nikakvom garancijom, tako da je kupovina novog uređaja jedina zvanična opcija. Bez pravih rezervnih delova, jedini način da se zaista popravi Google Pixel Watch značio bi uništavanje drugog. To je model za popravku koji može da funkcioniše za veoma popularne uređaje gde postoji mnogo uređaja sa kojih možete da iskoristite delove, ali pošto su Pixel satovi retko prodavani artikli, ne bismo se previše nadali u to da će neko imati sat sa rezervnim delom koji vama treba.

Ovo je prava šteta, jer je Google Pixel Watch dobio visoku ocenu popravljivosti od strane kompanije iFixit. Ovo znači da uređaj nije bilo teško rastaviti, a ni zameniti mu ekran, naravno,  ako biste mogli nabaviti drugi.

Kada uzmemo u obzir i činjenicu da je cela gornja polovina sata jedna velika staklena površina, udaranje njome u nešto i razbijanje ne deluje kao redak scenario korišćenja. Da stvar bude gora, Google je 2022. godine najavio ozbiljan napredak kada je popravljivost uređaja u pitanju, ali samo za Pixel telefone. Pošto bi Pixel Watch 2 trebalo uskoro da se pojavi, možda Google odluči da napravi promene u svom poslovnom modelu i omogući popravku svojih pametnih satova u budućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi