Neće samo iPhone 17 Air postati lakši i tanji! Android takođe ima konkurenciju i vidu ultra-tankih telefona

Trka za ultra-tankim telefonima: iPhone 17 Air i Galaxy S25 donose novi trend u dizajnu pametnih telefona za 2025. godinu

Neće samo iPhone 17 Air postati lakši i tanji! Android takođe ima konkurenciju i vidu ultra-tankih telefona

U sledećoj, 2025. godini, pametni telefoni bi mogli pokrenuti novi talas međusobne borbe i konkurencije u vidu „ultra-tankih modela“. Ne samo da Apple lansira novi model, iPhone 17 Air, nakon mnogo godina, već se šuška i da će Samsung dodatno smanjiti debljinu i masu nove Galaxy S serije.

Poslovično dobro obavešteni analitičar, Ming-Chi Kuo, kao i „Bloomberg“ nedavno su otkrili kako Apple planira da sledeće godine uvede iPhone 17 Air kao zamenu za iPhone 17 Plus. To će biti potpuno novi proizvod sa naglaskom na „dizajn“, koji ima za cilj da predvodi sledeći generacijski trend. iPhone 17 Air će imati izuzetno tanak dizajn, a cena bi mogla osetnije da poraste od 1.299 dolara pa naviše, a što ga čini skupljim od najskupljeg modela, iPhone 17 Pro Max.

Delimično, razlog zbog kojeg iPhone 17 Air može biti izuzetno tanak i lagan, leži u žrtvovanju hardverskih specifikacija. Prema vestima, iPhone 17 Air možda će biti opremljen samo jednom glavnom kamerom, a kapacitet baterije će biti smanjen, što bi moglo kompromitovati korisničko iskustvo.

GSM Arena otkriva da Samsung ne sedi skrštenih ruku i očekuje da će Galaxy S25 i Galaxy S25 Ultra, koji će biti predstavljeni sledeće godine, biti debeli samo 7,2 mm i 8,2 mm, dok će visina ispupčenja sistema kamera biti smanjena na 1,8 mm i 2,4 mm, što će ih učiniti najtanjim ikada do sada. Masa Galaxy S25 Ultra će biti smanjena sa 232 grama na 219 grama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi