Nintendo Switch 2 definitivno stiže i to za manje od godinu dana

Kompanija Nintendo potvrdila je da će njena nova ručna konzola Switch 2 biti predstavljena pre aprila 2025. godine i ujedno je otkrila nekoliko detalja o njoj

Nintendo Switch 2 definitivno stiže i to za manje od godinu dana

Predsednik kompanije Nintendo Šuntaro Furukava podelio je nekoliko detalja o nasledniku Switch konzole – Switch 2 tokom izlaganja finansijskih izveštaja ove kompanije. Između ostalog, on je potvrdio da najavu ove ručne konzole možemo da očekujemo za manje od godinu dana, odnosno pre aprila 2025. godine.

Kompanija je takođe najavila da će imati svoj događaj Nintendo Direct sledećeg meseca, u junu, na kom će prikazati predstojeće naslove za Switch platformu. Međutim, neće biti konkretnijih najava o Switch 2 konzoli tokom ovog događaja.

U svakom slučaju, ova najava ukazuje na okvir za lansiranje novog uređaja u prvom godišnjem kvartalu sledeće godine, što se u stvari i poklapa sa trenutnim glasinama. Od februara znamo da Nintendo govori izdavačima igara da će njegova sledeća konzola biti puštena u prodaju tokom upravo tog perioda.

Međutim, lansiranje proizvoda i najava su dve različite stvari, i Nintendo je pažljivo koristio reč „najava“ u svojoj objavi. Moguće je da će konzola biti dostupna u kasnijem terminu nakon što bude najavljena pre aprila.

Originalni Nintendo Switch lansiran je 2017. sa Nvidia Tegra X1 čipom, istim onim koji se prvi put pojavio u Nvidia Tablet X1 iz 2015. Imao je jedinstveni hibridni dizajn koji mu je omogućavao da se koristi u prenosnom režimu ili da bude priključen na stanicu za upotrebu kao kućna konzola.

Switch je postao izuzetno uspešan, prodajući preko 141 milion jedinica širom sveta, što ga čini trećom najprodavanijom konzolom ikada napravljenom, podseća GSMArena. Switch je trenutno dostupan u tri modela, standardnom, Lite i OLED.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi