Nintendo Switch 2 umesto ove, verovatno izlazi ipak sledeće godine

Iako smo prvobitno čuli da će predstojeća Nintendo Switch 2 ručna konzola stići na tržište krajem 2024. godine, nove glasine kažu da je to ipak 2025.

Nintendo Switch 2 umesto ove, verovatno izlazi ipak sledeće godine

U početku je kompanija Nintendo navodno planirala da svoju predstojeću ručnu konzolu lansira krajem ove godine, ali najnovije glasine postavljaju taj vremenski okvir pod znak pitanja. Prema informacijma koje dolaze iz različitih izvora, kao što su na primer VGC i Eurogamer, Nintendo Switch 2 konzola sledeće generacije možda će ipak izaći u prvom kvartalu 2025. godine.

Pod uslovom da su ove informacije tačne, to bi se poklopilo sa izdavanjem originalne Switch konzole koji je najavljen u oktobru 2016, a pušten u prodaju u martu 2017. godine.

Neki izvori takođe navode da je Nintendo obavestio izdavače igara o promeni datuma lansiranja Switch 2 konzole. Uz to, oni, prema njihovim tvrdnjama, rade na novim igrama koje treba da se nađu na Switch 2, sa planiranim izdanjima u 2025. godini. Među ovim igrama, ključna uloga trebalo bi da pripadne naslovu Metroid Prime 4, koja je još uvek na Nintendo rasporedu izdavanja, ali bez postavljenog datuma izlaska.

Ranije ovog meseca, Nintendo je blago povećao svoje prognoze prodaje Switch konzole za fiskalnu 2024. godinu sa 15 na 15,5 miliona komada, u poređenju sa 18 i 23 miliona  u 2022. i 2021. godini. Akcije japanske kompanije Nintendo danas su pale, delimično usled glasina o odloženom lansiranju, preneo je Reuters.

Što se tiče samog uređaja, još uvek nije poznato mnogo informacija, uključujući tu pritom i zvanično ime uređaja. Glasine, ipak, sugerišu na kompatibilnost unazad sa prvom Switch konzolom, 4K mogućnosti i vizuelni kvalitet sličan onome kod PS5 i Xbox Series X.

Bez obzira na sve, ova godina definitivno će biti uzbudljiva i zauzeta za komapaniju ukoliko konzola zaista bude lansirana u prvom kvartalu 2025. godine. Njeno predstavljanje verovatno će biti na Nintendo Direct koja bi trebalo da bude održana kasnije ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi