Nintendo Switch 2 konzolu mogli bismo da vidimo do kraja godine, ali ipak sa LCD ekranom

Nova Nintendo Switch 2 ručna konzola će najverovatnije izaći kasnije ove godine, ali umesto OLED, ona će navodno imati LCD ekran dužine dijagonale osam inča

Nintendo Switch 2 konzolu mogli bismo da vidimo do kraja godine, ali ipak sa LCD ekranom

Dok ljubitelji ručnih konzola očekuju nastavak Nintendo dizajna u vidu moćnije Switch 2 konzole, neki od njih će se možda „debelo“ razočarati. Naime, predstojeća Nintendo Switch 2 konzola najverovatnije neće dobiti nadogradnju na OLED ekran, već će umesto njega imati onaj LCD tipa dužine dijagonale osam inča, tvrdi japanski analitičar Hiroši Hajase u Bloomberg tekstu.

Međutim, ova ručna konzola bi na taj način mogla da ima veliki uticaj na prodaju LCD ekrana, budući da bi isporuke ovog tipa ekrana mogle da se udvostruče, ukoliko proizvodnja Switch 2 bude rasla. Ipak, nije sve ni u ekranu, pa bi tako lansiranje nove hardverske platforme sa poboljšanim grafikama, većim kapacitetom skladištenja i drugim naprednim funkcijama pomoglo kompaniji Nintendo da poveća svoju privlačnost i unapredi kvalitet igara koje može da kreira.

Prošlogodišnje izdanje igre The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bilo je očaravajuće tehnološko iskustvo za kompaniju, koje je izvuklo maksimum performansi iz sada već zastarele platforme. To samim tim, dodatno naglašava potrebu za hardverskim nadogradnjama kako bi kvalitet igre bio porastao.

Aktuelna Nintendo Switch konzola na tržištu je već sedam godina i prodata je u više od 132 miliona komada. Kompanija, uprkos glasinama, nije objavila nikakvu zvaničnu najavu o njenoj naslednici, ali insajderi tvrde da ćemo Nintendo Switch 2 videći već tokom ove godine, a sedam godina definitivno deluje kao sasvim prigodan period za nadogradnju, na tržištu koje nije toliko popularno kao što su to, na primer, pametni telefoni ili standardne konzole.

U prilog glasinama idu i zvanične najave i lansiranja ručnih konzola drugih kompanija, što znači da konkurencija raste, te da bi Nintendo hteo da nastavi u smeru ručnih gejming konzola.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. MegaSkot

    Zasto ne uzeti vise para na reviziji sa OLED, svasta.

  2. Labello

    Oprosticu im samo ako bude 4K 60fps locked ultra podesavanja.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi