MSI Claw je prva ručna konzola na svetu koju pokreće Intel Core Ultra procesor

Osim što je prva ručna konzola na svetu sa Intel Core Ultra čipom, MSI Claw je ujedno i prvenac kompanije kada je u pitanju ovakav tip gejming uređaja

MSI Claw je prva ručna konzola na svetu koju pokreće Intel Core Ultra procesor

Prva ručna konzola kompanije MSI zove se Claw, a tajvanski tehnološki gigant zvanično ju je predstavio u Las Vegasu, na (dobro pretpostavljate) sajmu CES 2024. Osim toga što je MSI Claw prvenac kompanije kada su pitanju ručne gejming konzole, ona se razlikuje od svojih rivala Steam Deck i Asus ROG Ally uređaja jer nju, umesto AMD procesora, pokreće Intel Core Ultra čip.

Konkretno je u pitanju Intel Core Ultra 7 155H koji je ukombinovan sa dvokanalnom LPDDR5 memorijom od 16 GB. Na grafičkoj strani ima integrisanu Intel XeSS tehnologiju, koja koristi napredne algoritme za FPS povećanje za glatko gejming iskustvo.

MSI tvrdi da će to omogućiti korisnicima da uživaju čak i u resursno zahtevnim AAA igrama na ručnom gejming uređaju.

Claw konzola takođe koristi i MSI dizajn termalne tehnologije koja se zove Cooler Boost Hyperflow, a ona preusmerava protok vazduha kako bi hladila unutrašnje komponente, tako da ne dolazi do pregrevanja čak ni nakon dužih sesija igranja.

Njegova baterija ove ručne konzole navodno traje dva sata pod punim radnim opterećenjem, isto kao i ROG Ally, ističe tajvanska kompanija. Zapravo, MSI Claw izgleda prilično slično svojem Asus konkurentu, čak i u pogledu njegovih zakrivljenosti na dnu za bolji hvat rukama.

Prva ručna konzola sa Intel Core Ultra čipom ima i Full HD ekran dužine dijagonale 7 inča sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. MSI sistem omogućava korisnicima i da prilagode lične makro dugmiće za određene igre, kao i pristup Android igrama uz Windows naslove na ovoj konzoli.

Windows 11 Home je operativni sistem koji radi na konzoli, ali kompanija preporučuje Windows 11 Pro. Na strani povezivanja poseduje jedan Thunderbolt 4 / USB-C port, jedan čitač microSD kartice, kombinovani audio priključak i dugme za napajanje zajedno sa senzorom otiska prsta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi