Sony Project Q ručna konzola koristi Android na nezvaničnom video snimku

Video koji se pojavio na društvenoj mreži Twitter pokazuje navodno predstojeću Sony Project Q ručnu konzolu kako radi na Android operativnom sistemu

Sony Project Q ručna konzola koristi Android na nezvaničnom video snimku

Osnovna verzija Android operativnog sistema koji radi na uređaju sa plastičnom folijom preko displeja, prikazuje jednostavan sistem menija i QR kod na video snimku objavljenom na Twitter mreži gde piše da je to nova Sony Project Q ručna konzola.

Nalog Zuby_Tech objavio je video snimak i nekoliko fotografija uređaja za koji tvrdi da je nova gejming konzola, a osoba koja snima video brzo tapka kroz meni i zatim počinje da okreće uređaj kako bi prikazala njegov izgled.

Zbog loše rezolucije, ne može se zaključiti mnogo, ali se vidi kako izgledaju dugmići na konzoli sa leve i desne strane ekrana, a mogu se uočiti i izrezi na gornjoj i donjoj ivici displeja koje možda mogu predstavljati mikrofone.

Osim toga, objavljena je i fotografija uređaja sa uklonjenim ekranom na kojoj se vidi okvir iza njega i deo njegove unutrašnjosti, na osnovu koje bi eventualno hardverski stručnjaci mogli da zaključe nešto više o predstojećoj Sony konzoli.

Ono što je sigurno je da će nova konzola moći da strimuje PS5 igre preko Wi-Fi mreže i Remote Play servisa, a imaće LCD ekran veličine osam inča sa rezolucijom od 1080 piksela i brzinom osvežavanja od 60 Hz. Uz to, displej će biti priključen na DualSense kontroler sa tasterima i funkcijama koje ima i PS5 kontroler, najavio je zvanično Sony u maju ove godine.

Nešto kasnije, pojavile su se glasine kako će baterija novog uređaja navodno moći da drži samo tri do četiri sata. Ukoliko se ispostavi kao tačno, to će biti iznenađenje s obzirom na to da nova konzola neće pokretati igre na svom hardveru već će ih strimovati sa glavne konzole, te možda ceo projekat pomalo može delovati kao besmislen.

Ipak, ukoliko zaista bude radila na Android operativnom sistemu, možda bude sposobna za mnogo više od dosad poznatih mogućnosti i funkcija. Iako je veoma sumnjivo kako će zaista izgledati konačna verzija ovog uređaja, video koji se pojavio barem daje okvirnu ideju šta se nalazi „ispod haube.“

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi