Lenovo Legion Go ručna konzola zvanično predstavljena na IFA 2023

Glasine su bile tačne: Lenovo Legion Go ručna konzola zvanično je predstavljena ove nedelje, a tačno je i da će je pokretati procesor serije AMD Ryzen Z1

Lenovo Legion Go ručna konzola zvanično predstavljena na IFA 2023

Većina glasina za sveže predstavljenu Lenovo Legion Go prenosivu konzolu je bila tačna, što je pokazala najava kompanija na ovogodišnjem IFA 2023 sajmu u Berlinu. Ova ručna konzola ima LCD ekran veličine dijagonale 8,8 inča sa QHD+ rezolucijom od 2560×1600 piksela, baš kao što su nezvanične informacije i ukazivale.

Brzina osvežavanja ekrana takođe jeste 144 Hz, koji je inače u 16:10 odnosu širine i visine sa maksimalnom osvetljenošću do 500 nita. Međutim, njen ekran ipak podržava različite rezolucije, kao što je 1600x800p i može mu se smanjiti brzina osvežavanja na 60 Hz za bolje upravljanje napajanjem.

Odvojivi kontroleri nazvani Legion TrueStrike izgleda su inspirisani Nintendo Switch konzolom, a imaju pečurkice sa Hall efektom koji, između ostalog, ne dozvoljava pomeranje odnosno driftovanje džojstika.

Kontroleri imaju mnoštvo dugmadi uključujući i tačped, kao i deset „prekidača“ na njihovim stranama (ramenima) na koje se ponovo mogu podešavati komande.

Međutim, Lenovo je otišao korak dalje i dodao je osnovni modul kontrolera koji se pričvršćuje na desni kontroler preko magneta i omogućava vam da ga poduprete i koristite kao miš. On takođe ima optički senzor na dnu baš kao i kompjuterski miš.

Konzolu će pokretati AMD Ryzen Z1 serija čipova, a može doći u konfiguraciji do AMD Ryzen Z1 Extreme procesora, kako su glasine ranije i najavile. GPU strana pokrivena je RDNA3 arhitekturom, a konfiguracija će biti do 1 TB PCIe Gen 4 SSD memorije zajedno sa slotom za microSD karticu koji podržava do 2 TB dodatnog prostora za skladištenje. Sve Lenovo Legion Go verzije imaće 16 GB LPDDR5X RAM koji radi na 7500 MHz.

Hlađenje konzole biće obezbeđeno pomeću namenskog termalnog sistema koji se sastoji od kulera sa lopaticama od tečnog polimera i dostiže maksimalnu jačinu od 25 dB dok je ukupna grafička snaga (TGP) i dalje na 25 W.

Ručna konzola ima dva USB-C porta sa funkcijama koje podržavaju DisplayPort 1.4 i Power Delivery 3.0, pomenuti microSD slot i 3,5 mm ulaz za audio. Lenovo Legion Go povezivanje se proteže i na Wi-Fi 6E3 i na Bluetooth 5.2.

Softversku stranu, kako je i najavljeno od strane više insajdera, pokriva Windows 11 sa posebnim „slojem“ pod nazivom Legion Space. Tu će „živeti“ sve vaše igre, a Lenovo nudi besplatni tromesečni pristup na Xbox Game Pass Ultimate sa svakim Legion Go ručnim uređajem.

Konačno, na strani baterije – ručna konzola ima kapacitet od 49,2 vat-sati koja podržava brzo  punjenje koje navodno obećava 70 procenata za 30 minuta punjenja. Lenovo Legion Go stizaće sa punjačem od 65 W. I konačno, cena ovog uređaja kretaće se od 799 evra za osnovni model koji će biti dostupan od novembra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi