Apple upozorio korisnike kako ne treba da pune svoj iPhone

Na svojoj stranici podrške „Important Safety information for iPhone”, Apple je nedavno objavio saopštenje gde je naglasio kako ne treba da se puni iPhone

Apple upozorio korisnike kako ne treba da pune svoj iPhone

Američka kompanija Apple podseća korisnike da ne pune svoje iPhone telefone ispod jastuka i pokrivača. Tehnološki gigant savetuje da korisnici „nikada ne treba da spavaju na priključenom uređaju, adapteru za napajanje ili bežičnom punjaču, niti da ih stavljaju ispod ćebeta, jastuka ili tela”. Razlog za ovo upozorenje je da kada se puni u skučenom, slabo provetrenom prostoru, iPhone može da se pregreje i potencijalno izazove povredu ili štetu.

Apple preporučuje da se iPhone adapter za napajanje i bilo koji bežični punjač drži u dobro provetrenom prostoru tokom upotrebe ili punjenja. Ovo je posebno važno za one sa fizičkim stanjima koja utiču na njihovu sposobnost da detektuju ili osete toplotu.

Osim rizika od punjenja tokom noći, Apple takođe upozorava korisnike na produženi kontakt kože sa kablom za punjenje i konektorom, kada je kabl povezan na izvor napajanja. Ovo može da izazove „nelagodnosti ili povredu”, a korisnici treba da izbegavaju spavanje ili sedenje na kablu za punjenje, piše GizChina.

U nastavku upozorenja, Apple dalje navodi da korišćenje starih ili oštećenih kablova, i punjenje u vlažnim prostorijama može da izazove požar, strujni udar ili oštećenje samog uređaja. Kompanija preporučuje da korisnici upotrebljavaju kabl „Made for iPhone”, koji je u skladu sa međunarodnim bezbednosnim standardima, kako bi se osigurala bezbednost procesa punjenja.

Upozorenja koje je izdao Apple ne treba uzimati olako. Zanemarivanje ovih bezbednosnih smernica može da dovede do ozbiljnih posledica, kao što zapravo zaista jesu požar, strujni udar ili čak telesne povrede u vidu opekotina.

Nedavno upozorenje kompanije Apple o punjenju iPhone telefona služi kao važan podsetnik za korisnike, za koje je vrlo bitno da se odviknu svoje „loše” prakse kada je u pitanju punjenje telefona. U koji tabor vi spadate i da li ste među onima koji spavaju sa svojim telefonima na punjaču?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Poznanici je punjač ostao u štekeru duže vreme i napravio manji požar. Pas ju je upozorio pa je uspela brzo da odreaguje. Nije bitno da li će, nego kad će.

  2. Der Schnitter

    ...korisnici treba da izbegavaju spavanje ili sedenje na kablu za punjenje...

    Je li ovo uputstvo za umno zaostale?
    Ako je neophodno da pišu takva upozorenja, mogli bi možda pre prodaje kupca da podvrgnu psihijatrijskom veštačenju.

  3. Solesoslav

    Kompanija preporučuje da korisnici upotrebljavaju kabl „Made for iPhone”, koji je u skladu sa međunarodnim bezbednosnim standardima, kako bi se osigurala bezbednost procesa punjenja.

    Hahahah, iPhone kablovi i kvalitet kao nebo i zemlja.

  4. Poolmaker


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi