AI definitivno menja način na koji ćemo ubuduće koristiti Google Search

Google Search uskoro dobija opciju planiranja pretrage zadate po više vaših kriterijuma, zasnovanu na veštačkoj inteligenciji (AI), moći će da razmišlja i rešava upit u više koraka, kao i da odgovara na video pitanja.

AI definitivno menja način na koji ćemo ubuduće koristiti Google Search

Google polako, ali sigurno ugrađuje generativnu veštačku inteligenciju u Google Search pretragu. Počelo je sa inicijativom Search Generative Experience (SGE), a na Google I/O 2024 konferenciji koja se danas održava, kompanija je najavila značajan iskorak u integraciji AI kako bi značajno poboljšala svoju osnovnu funkciju pretraživanja internet pojmova i sadržaja.

Prvo, Google je najavio uvođenje mogućnosti razmišljanja i rešavanja upita u više koraka kojim će definitivno zauvek promeniti način rada sa Google Search pretragom. To znači da ćete moći da postavljate složena pitanja koja uključuju više koraka ili potpitanja, a Google pretraga će ih inteligentno raščlaniti, korak po korak rešavati po ispravnom redosledu i isporučiti odgovore za nekoliko sekundi.

Na Google I/O 2024 je demonstrirana uživo nova funkcija pretrage sa složenim upitom, poput: pronalaženja najboljih fitnes studija u komšiluku korisnika, uzimajući u obzir udaljenost peške od kuće i sve dodatne pogodnosti koje bi mogle zanimati nove klijente.

Google Search sa AI poboljšanjima je uspeo da rastumači različite delove ovog pitanja, da ih istovremeno obradi i pruži relevantne predloge. Poboljšana mogućnost rasuđivanja će biti predstavljena kao deo ažurirane AI Overviews funkcije i startovaće od upita na engleskom jeziku za korisnike u SAD.

Google Search uvodi značajne promene u internet pretragu, pomoću AI asistencije

Još jedan uzbudljiv dodatak je mogućnost postavljanja pitanja koristeći video, direktno u Google pretrazi. Google je prikazao demo u kome je  korisnik kamerom svog telefona snimio neispravan plejer i pitao zašto ne radi.

Na osnovu videa i glasovne komande, Google Search je prepoznao model plejera i ponudio predloge za rešavanje problema generisane veštačkom inteligencijom. Ova funkcija će uskoro biti dostupna korisnicima u SAD sa pretragom na engleskom, a planira se da u budućnosti i drugi regioni dobiju ovu funkcionalnost.

Google je takođe dodao alatke za planiranje u Google Search koje takođe pokreće veštačka inteligencija. Dizajnirane su da pomognu u zadacima kao što su planiranje obroka i pravljenje plana putovanja. Korisnici mogu da unose upite poput „napravi trodnevni plan obroka za grupu ljudi koje je lako pripremiti“, a AI će generisati osnovni predlog sa dodatnim opcijama recepta. Trenutno je ova funkcija dostupna u okviru Search Labs programa za korisnike na engleskom jeziku u SAD. Napredni alati za planiranje će se kasnije proširiti na više kategorija i opcija, tokom ove godine.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Google Search takođe uvodi stranicu sa rezultatima pretrage organizovanu od veštačke inteligencije kako bi poboljšao proces generisanja ideja. Kada traže inspiraciju za različite teme, kao što su mesta za proslavu godišnjice, korisnicima će biti predstavljena pojednostavljena stranica koja kategorizuje relevantne rezultate sa podnaslovima generisanim od strane veštačke inteligencije. Ova funkcija će se u početku fokusirati na ručavanje i recepte, sa drugim kategorijama koje će uslediti nešto kasnije.

Na Google I/O 2024 događaju je najavljeno niz drugih poboljšanja za Google Search, koja aktivno koriste pomoć veštačke inteligencije, signalizirajući da je Google pretraga na pragu velike transformacije koristeći potencijal Google veštačke inteligencije koji je u procesu neprekidnog razvoja, prenosi Android Authority.

Sve vesti sa ovogodišnje Google I/O konferencije možete da pratite na linku na našem sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi