Vaš iPhone 12 preko iOS 17.4 ažuriranja sada ima podršku za bežično Qi2 punjenje

Apple je nedavno objavio iOS 17.4 ažuriranje i tako se usaglasio sa zakonima EU, a uporedo je njime otključao podršku za bežično Qi2 punjenje za iPhone 12

Vaš iPhone 12 preko iOS 17.4 ažuriranja sada ima podršku za bežično Qi2 punjenje

Bežično punjenje telefona iz serije iPhone 12 do nedavno je bilo ograničeno na 7,5 W, pa Apple iOS 17.4 ažuriranje koje je otključalo mogućnost za bežično Qi2 punjenje pomenutoj seriji sada predstavlja značajan napredak.

Prema testiranju koje je sproveo Macworld, iPhone 12 sa iOS 17.4 verzijom softvera sada može bežično da se puni na 15 W kada je magnetno povezan sa Qi2 punjačem i to onim koji ne podleže Magsafe kategorizaciji koju je razvio Apple. Ista podrška stigla je i za iPhone 13 i iPhone 14 seriju telefona sa iOS 17.2 ažuriranjem prošle godine, o čemu smo pisali početkom decembra.

Qi2 bežično punjenje je globalni standard koji je razvio Wireless Power Consortium (WPC) i omogućava korisnicima pametnih telefona, tableta i drugih uređaja da se pune bez korišćenja kablova, koristeći induktivno, magnetno punjenje.

Ovo vam ovo zvuči poznato to je verovatno pošto je Apple „upravljački član” WPC-a, a očigledno je da je sve inspirisano Apple MagSafe tehnologijom koja koristi magnete za precizno poravnanje i sigurno povezivanje između uređaja i punjača.

Ali ono što je najbitnije iz ovoga je to da, ukoliko imate neki telefon iz iPhone 12 serije, sada možete da koristite i Qi2 bežični punjač koji nema Apple MagSafe sertifikaciju, i puniti tako bežično svoj telefon na 15 W, isto kao i sa MagSafe sertifikovanim punjačem.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi