Samsung nagoveštava nove premijum modele pametnih satova uključujući nove nosive uređaje

Saopštenje za štampu južnokorejske kompanije Samsung otkrilo je da će kompanija napraviti neke promene u svojoj liniji nosivih uređaja tokom ove godine

Samsung nagoveštava nove premijum modele pametnih satova uključujući nove nosive uređaje

Ranije danas, Samsung je prijavio ogroman porast profita za prvi godišnji kvartal 2024. godine, za šta je zaslužna prodaja Galaxy S24 serije telefona. Saopštenje za štampu kompanije, međutim, takođe otkriva da će kompanija napraviti neke promene u svojoj strategiji nosivih uređaja.

Samsung nagoveštava uvođenje novih vrsta uređaja, kao što je pametni prsten pod nazivom Galaxy Ring. Iako nije zvanično spomenuto, insajderske informacije od ranije podrazumevaju i da će kompanija uskoro lansirati i pametni sat u novom-starom obliku, odnosno u pravougaonom dizajnu.

Govoreći o satovima, južnokorejski gigant navodi da će „težiti da zadovolji potražnju za nadogradnjom lansiranjem novih premijum modela“. To otvara pitanje o tome da li su ovi modeli još prestižniji od predstojećeg Galaxy Watch7 Classic modela, a nezvanični izveštaji sugerišu da će Watch7 porodica imati tri člana, uključujući i Pro model, koji bi mogao biti korak napred u odnosu na Classic.

Samsung ima mnogo ogranaka, a dok su neke usmerene na potrošačke proizvode, druge grade delove uređaja. LSI će se tako fokusirati na „pripremu za isporuku proizvoda zasnovanih na naprednim tehnologijama za nove nosive uređaje“, piše u saopštenju.

Galaxy Watch7 će navodno imati SoC koji je 50 posto efikasniji u potrošnji energije od svog prethodnika, Exynos W930 čipa. Takođe, moguće je da će ovo biti prvi 3 nm čip namenjen nosivim uređajima, koji treba da obezbedi povećanu efikasnost uparenu sa većim performansama. Nova serija satova mogla bi da uvede funkciju praćenja nivoa šećera u krvi, ali taj senzor navodno još uvek nije materijalizovan.

Naravno, to su samo glasine i spekulacije, ali kompanija ističe da „razvoj naprednih tehnologija od 3 nm i 2 nm tehnologija napreduje glatko“. Analitičari očeluju da će Galaxy Ring i Watch7 serija biti predstavljeni početkom jula, tako da nas čeka nekoliko meseci čekanja pre nego što saznamo šta je Samsung zapravo pripremio.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi