Samsung Galaxy Watch 7 verovatno dolazi u tri varijante sa unapređenim čipsetom

U nedavno procurilim informacijama na internetu pojavila su se nova nagađanja o sledećim Samsung pametnim satovima i pokrenula priču o Samsung Galaxy Watch 7

Samsung Galaxy Watch 7 verovatno dolazi u tri varijante sa unapređenim čipsetom

Nagađanja o izlasku pametnog Samsung Galaxy Watch 7 sata, primećena su nakon što je korisnik platforme X (bivši Twitter) koji se potpisuje kako @kro_roe, naveo da bi i treća varijanta Galaxy Watch 7 mogla da bude objavljena ove godine zajedno sa Galaxy Watch 7 Classic i Galaxy Watch 7 Pro. Prema ranijim insajderskim informacijama, postoji mogućnost da Samsung u narednom periodu usvoji svoj prethodni kvadratni dizajn.

Nakon povratka na Wear operativni sistem, Samsung je objavio po dva modela Galaxy Watch godišnje, a počeo je sa Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 4 Classic u 2021. godini. Prošle godine Samsung je lansirao svoje pametne satove Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic.

Ukoliko su nagađanja o trećoj varijanti tačne, ona će se pridružiti Galaxy Watch 7 Classic i Galaxy Watch 7 Pro, a to će značiti da Samsung prvi put istovremeno predstavlja tri različite verzije odjednom.

Osim nagađanja o modelu sa kvadratnim ekranom, još jedan korisnik platforme X, @TheGalox_ izjavio je da bi serija Galaxy Watch 7 mogla da koristi novi Exynos W940 čip koji je 30 posto brži od trenutnog Exynos W930 čipa u Galaxy Watch 6 satovima.

Ove informacije ipak treba uzeti sa rezervom, zato što su pomenuti insajderi, odnosno njihova prethodna curenja informacija bila netačna u svojim predviđanjima. Međutim, ako su ovog puta tačna, novi čip mogao bi da donese i do 50 posto više energetske efikasnosti zahvaljujući 3 nm proizvodnom procesu, što će mu biti potrebno da se istakne među konkurentima kao što su Xiaomi Watch 2 i Pixel Watch 2.

O vremenu izlaska novih satova i dalje nema zvaničnih informacija, ali bi imalo smisla da Samsung najavi svoju novu liniju pametnih satova tokom sledećeg Galaxy Unpacked događaja, koji bi verovatno trebalo da se održi u julu.

Prošle godine su na drugom Unpacked događaju krajem jula stigli novi Samsung Galxy Fold i Flip telefoni, zajedno sa Galaxy Watch 6.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi