Nokia G22, C32 i C22: tri dana autonomije i zamena baterije za 5 minuta

Nakon najave da će preseliti proizvodnju u Evropu, kompanija HMD je najavila tri pristupačna Nokia G22, C32 i C22 telefona sa cenama od 109, 129 i 179 evra.

Nokia G22, C32 i C22: tri dana autonomije i zamena baterije za 5 minuta

Nakon najave o prebacivanju proizvodnje u Evropu, kompanija HMD koja je vlasnik licenci za Nokia telefone je predstavila nove modele G i C serije. Najjači i najskuplji telefon ponude je Nokia G22, kod kojeg se popravke izvode jednostavno u slučaju da nešto ne radi ili se ošteti, dok su C32 i C22 modeli koji su fokusirani na autonomiju baterija koja traje tri dana. Ali, hajdemo redom.

Nokia G22

Prvi od tri modela je Nokia G22 4G, telefon sa fokusom na lake popravke i održivost. To pre svega znači da vam je potrebno oko 5 minuta da zamenite bateriju ovog telefona, a 20 minuta za ekran. Partner kompanije HMD je iFixit, koji obezbeđuje alate, uputstvo i delove potrebne da se nešto zameni, navodi se u saopštenju.

G22 ima 6,52-inčni ekran sa 90 Hz osvežavanjem i Gorilla Glass 3 zaštitom. Sistem pokreće Unisoc T606 čipset sa 4 GB RAM-a i 64 ili 128 GB skladišnog prostora. Telefon dolazi sa Android 12 OS-om i 2 godine OS i 3 godine bezbednosnih ažuriranja.

Zadnja kamera ima 50 MP, sa 2 MP makro i 2 MP senzorom dubine. Baterija ima 5.050 mAh i 20 W punjenje. Cena kreće od 179 evra.

Nokia C32 i C32

C serija Nokia telefona je od danas postala bogatija za dva modela: Nokia C32 i C22. C32 ima 50 MP kameru i staklena leđa, a oba telefona imaju IP52 zaštitu od prskanja vodom i na prašinu. Oba modela dolaze sa 6,5-inčnima HD+ LCD ekranom, blago zakrivljenim na obe strane.

Tu je i 5.000 mAh baterija koja obezbeđuje tri dana rada, dok je punjač koji dolazi u paketu 10 W, što znači da će punjenje trajati isto toliko. Nokia kaže da je za dugu autonomiju posebno zadužena veštačka inteligencija koja upravlja procesima rada telefona.

Model C32 ima senzor otiska prsta sa zadnje strane, a 50 MP glavna kamera ima noćni režim, portretni režim i Auto HDR, sa 2 MP makro kamerom. Sa prednje strane nalazi se 8 MP senzor koji radi otključavanje i kada nosite masku. Nadajmo se da je vreme kada je to bilo potrebno iza nas.

Nokia C22 je jeftinija verzija sa plastičnim leđima, takođe sa senzorom otiska prsta pozadi. Glavna kamera ima 13 MP, 2 MP makro senzor pomaže da se približite kada vidite neki zanimljiv kadar, a tu je ista 8 MP kamera sa istim mogućnostima kao kod C32.

C22 dolazi sa 2 ili 3 GB RAM-a i 64 GB memorije, koji se mogu proširiti microSD karticom. Sa ovim specifikacijama, deluje kao da čitate vest od pre 5 godina, zar ne?

Nokia C32 će se prodavati u tri boje čudnih naziva, ali su u suštini to tamno siva, zelena i roze po ceni od 129 evra. Nokia C22 ima dve boje – ponoćno crnu i boju peska. Cena kreće od 109 evra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. DirtyHarry

    Bilo bi jako zanimljivo da razgovarate sa nekim iz HMD i da probate da saznate o čemu se zapravo radi kada je u pitanju njihova ponuda. Objavom svakog narednog uređaja enigma je sve veća. Limitirane mogućnosti uređaja zbog korišćenja komponenti nižeg ranga za kompletan asortiman, visoka cena, nove usluge koje se pompezno najavljuju i vrlo brzo ukidaju, ukidanje prethodno najavljene podrške i slično...

  2. pako357

    Nokia
    Svojevremeno najpoželjnija riba u kraju. Plenila je svojim kvalitetima, izvajanim telom i voljom da izađe u susret svima. Bila je hit gde god da se pojavila. O njoj se pričalo. Stariji su je trošili, a mladi maštali o njoj. A bila je d..lja. Davala se mnogima, zapravo svakom ko je imao pare. Često je bila poklon za punoletstvo napaljenom mladiću, koji ju je besomučno trošio neznavši šta ga je snašlo. Uglavnom se vodila maksimom koliko para toliko muzike, pa je ono najbolje od sebe čuvala za one sa dubokim džepom.

    Vremena su prošla, ona je ostarela i nije se uklopila u nove tokove. Na scenu su stupile razne iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, Motorola ribe, koje su je nekada ljubomorno posmatrale pateći zbog svoje nepoželjnosti. Više nije tako dobra riba. Više nije predmet pohote. Troši se i dalje, al sve ređe. Tek poneki old skul lik, koji godinama igra istu kombinaciju na lotou, i frizuru ne mijenja još od svetskog prvenstva u Koreji i Japanu, usput pokupi staru Nokiu, verujući i dalje u njenu magiju kojom ga je nekad oduševljavala.
    Naravno da se šalim, jedva čekam povratak Nokie na velika vrata i da bude više zastupljena na našem tržištu!

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi