Nova Corsair DDR5 RAM memorija radi na 6,4 GHz a overklokeri su je pogurali i preko 8GHz

DDR5 donosi nove brzine i podiže igru na viši nivo, što to znači da će ga entuzijasti, a naročito gejmeri, brzo poželeti

 
Novo doba RAM-a je pred nama sa uvođenjem DDR5, ali kao i kod većine PC komponenti ovih dana, bili biste pravi srećnik ako se dočepate bilo koje. Na eBay-u ih prodaju i po do šest puta većoj maloprodajnoj ceni, a neki ljudi koji kupuju fensi nove matične ploče kompatibilne sa DDR5, a nemaju gde da kupe DDR5, možda ih jednostavno i plate po tim cenama.
Ali ipak, DDR5 donosi nove brzine i podiže igru na viši nivo, što to znači da će ga igrači brzo poželeti. Još u davna vremena DDR4, često smo viđali overklokere koji rade danonoćno kako bi pokušali da ostvare velike brzine. U 2019. G.Skill je uspeo sa neverovatnih 6GHz koristeći 8GB Trident Z Royal modul. Micron je zatim postigao rekord za nekoliko dodatnih Hz sa 8GB Crucial Ballistix Elite 4000 memorijskim modulom.
Sada kada je DDR5 na sceni, vidimo još luđe brzine. G.Skill je već pogurao DDR5 na 7GHz, ali to nije bilo dovoljno, pa je uz pomoć tečnog azota DDR5 nastavio da se bori sa sve većim brzinama.
 
Pogledajte još: Optički čip obećava 350x ubrzanje u odnosu na RTX 3080 u nekim algoritmima
Sada je Corsair ušao u ring sa novim DDR5 Dominator Platinum RGB kompletima velike brzine, koji rade na 6,4 GHz i 6,2 GHz. Oba dolaze u setu od 2 modula od 16 GB, a za većinu gejmera tih 6,2 GHz bi trebalo da bude više nego dovoljno. Ali mnogi ne vole da se drže svojih granica.
Prema Corsair-u, kompanijin 32 GB Vengeance DDR5 RAM je pogurana do krajnjih granica od strane overklokerske grupe mllrkllr88. Postigli su 8,149 MHz kada su koristili tečni azot, uparen sa Alder Lake procesorom, naravno. Na HWBOT-u rezultat je 7. po veličini u svetu, tako da je DDR5 izgleda jednako brz kao brzina kojom se rasproda kada stigne u prodavnice. Više detalja na Hwbot.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi