Nova OnePlus 13 funkcija bi mogla da utiče na budućnost iPhone i Galaxy telefona

Iako su svi iPhone, Galaxy i Pixel telefoni za 2024. već predstavljeni, još uvek nismo završili sa glavnim flegšip izdanjima, a potencijalno najveći uticaj na pomenute, buduće modele bi mogao da donese, pomalo iznenađujuće, novi OnePlus 13 telefon

Nova OnePlus 13 funkcija bi mogla da utiče na budućnost iPhone i Galaxy telefona

Tehnički, jedan od zanimljivijih uređaja sledeće godine  je OnePlus 13, zapravo će biti predstavljen u Kini na ovogodišnji praznik Noć veštica, što će nam pružiti spektakularan uvid u ono što nas očekuje kada telefon postane dostupan globalno.

 Kao što je to obično slučaj sa telefonima kompanije koja ne prihvata kompromise, već sada znamo gotovo sve o sledećem flegšipu, i zaista izgleda da OnePlus postavlja nove standarde.

Impresivne specifikacije telefona:

  • Najnoviji Snapdragon 8 Elite čipset,
  • 24 GB RAM-a, idealnih za obavljanje više zadataka istovremeno i AI intenzivne zadatke,
  • Trostruka kamera od 50 MP sa Sony LYT808 senzorom,
  • Velika baterija od 6.000 mAh sa superbrzim punjenjem od 100 W,
  • IP69 otpornost na vodu i prašinu, i
  • OLED ekran sa lokalnim osvežavanjem.

Dok sve ovo zvuči intrigantno, poslednja stavka – lokalno osvežavanje – posebno je uzbudljiva. Ova tehnologija mogla bi biti veliki korak napred u razvoju ekrana i mogla bi postati standard u narednim godinama.

Trenutno stanje ekrana sa visokim osvežavanjem

Osvežavanje ekrana se meri u hercima (Hz) i odnosi se na to koliko puta u sekundi ekran osvežava prikaz slike. Većina današnjih flegšip telefona podržava osvežavanje od 120 Hz, pružajući glatke animacije. Međutim, tehnički svi delovi ekrana se osvežavaju istom brzinom, što nije energetski efikasno i utiče na dugotrajnost baterije.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

OnePlus 13 planira da promeni ovo pravilo. Ova tehnologija omogućava da se različiti delovi ekrana, osvežavaju različitim brzinama. Na primer, video sadržaj može biti osvežen na punih 120 Hz, dok statični delovi, poput komentara ispod videa, mogu se osvežavati na mnogo nižoj vrednosti, štedeći bateriju.

BOE – korak ispred drugih

Nova tehnologija je rezultat razvoja kompanije BOE specijalizovanog u proizvodnji ekrana, čiji se OLED ekrani koriste u OnePlus 13 modelu. Ove inovacije, koje su nedavno predstavljene na BOE konferenciji, omogućavaju uštedu energije i do 65% u poređenju sa standardnim OLED ekranima.

OnePlus je poznat po tome što je među prvima uveo inovacije u tehnologiji osvežavanja ekrana, i čini se da bi OnePlus 13 mogao igrati sličnu ulogu u budućnosti, postavljajući trend koji bi drugi Android proizvođači mogli slediti, a možda jednog dana i Apple, prenosi Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi