Nova, specijalna boja stiže na iPhone 15 Pro?

Već su počele da kolaju priče o tome kako će izgledati iPhone 15 Pro u specijalnoj boji. Novi Apple model će dobiti specijalnu, tamno crvenu nijansu.

Nova, specijalna boja stiže na iPhone 15 Pro?

Apple skoro redovno, svake godine nudi iPhone “Pro” modele u specijalnim bojama. iPhone 12 Pro je bio dostupan u pacifik plavoj nijansi, iPhone 13 Pro u “sierra” plavoj, dok je iPhone 14 Pro  dostupan u specijalnim “space black” i “deep purple” kolor verzijama. Sada se špekuliše o tome da je na red došla nova boja za predstojeći Apple iPhone 15 Pro.

Apple iPhone 15 Pro u specijalnoj karmin crvenoj nijansi

Za iPhone 15 Pro, insajder koji je govorio za 9to5Mac, tvrdi da Apple planira novu tamno crvenu nijansu boje. Potom su sa ovog sajta koji prati zbivanja i glasine u vezi Apple uređaja, brzo napravili “mock-up” kako bi prikazali mogući izgled buduće iPhone 15 Pro verzije telefona u specijalnoj boji, a što možete videti na prethodnoj fotografiji. Prikazana boja je zapravo tamno crvena nijansa sa heksadecimalnim kodom #410D0D.

Mock-up koji je napravljen služi isključivo da se vizuelizuje forma i kako bi boja mogla da izgleda na iPhone telefonu. Finalni dizajn kompanije Apple će svakako biti lepši i savršeniji.

Isti izvor kaže da se za standardne iPhone 15 i iPhone 15 Plus modele testiraju dve boje: svetlo plava i roze.

Izvor je, međutim, upozorio da su ove informacije još uvek preuranjene i da Apple može doneti drugačiju odluku kako se približava rok izlaska nove iPhone 15 serije. Ona se očekuje na jesen ove godine.

Novi materijali i specijalne boje mogu poskupeti iPhone 15 Pro

Posebno je zanimljivo videti šta će Apple uraditi sa bojama iPhone 15 Pro modela u kontekstu upotrebljenih materijala. Tu pre svega mislimo na činjenicu da će se iPhone 15 Pro izrađivati od titanijuma, što najavljuje veliki broj različitih izvora. Apple već nekoliko godina koristi titanijum na Apple Watch seriji, nudeći “prirodne” i “space black” varijante finiša.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Apple testira više različitih boja za nove iPhone modele pre nego što ih konačno objavi. S obzirom na prelazak na titanijum, Apple će morati da usavrši proces farbanja titanijumskog materijala. Apple pri tome, mora da računa na detalje kao što su dodatno vreme za proizvodnju i veće prateće troškove koji zahteva takav proces.

Do sada se naširoko pričalo da će iPhone X biti dostupan u zlatnoj boji, ali se to na kraju nije desilo. Međutim, nekoliko meseci nakon izlaska uređaja, pojavile su se slike iz FCC-a koje su u celosti otkrile zlatni iPhone X. To pokazuje koliko Apple može biti blizu trentuka lansiranja novog iPhone modele, a da na kraju ipak odustane od nove boje. Posebno u godini kada se dešava dramatičniji redizajn ili promena materijala. Kako stvari sada stoje, ova tamno crvena boja je planirana za iPhone 15 Pro.

Šta vi mislite i da li vam se sviđa iPhone u ovoj bolji? Pišite i komentarišite.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi