Novi Google Pixel telefon se pojavio u FCC bazi

Novi Google Pixel telefon se pojavio u bazi američkog FCC, Federalne komisije za telekomunikacije. U pitanju može biti samo jedan od dva moguća modela.

Novi Google Pixel telefon se pojavio u FCC bazi

Sada je već izvesno da ćemo uskoro videti novi Google Pixel telefon. Američki Federal Communications Commission (Federalna komisija za komunikacije), ili kraćeno FCC je zvanično telo SAD koje reguliše oblast telekomunikacija. Svaki pametni telefon ili uređaj koji poseduje neku vrstu radio veze mora proći odobrenje ove agencije pre nego što dobije dozvolu za prodaju na tržištu SAD.

Pojava nekog novog uređaja u bazi FCC je skoro pa ekvivalent objavi proizvoda, s obzirom na to da je u pitanju zvanično telo jednog od najvećih tržišta na svetu. Kako javlja Trustedreviews, ovih dana se u FCC bazi pojavio i novi Google telefon, mada još uvek nije potpuno jasno o kom se modelu radi.

Tri verzije jednog Google modela su prijavljene za odobrenje, pod kodnim imenima G0DZQ, GHL1X i GWKK3. Svaki od ovih telefona koristi “identičan interni raspored štampanih ploča”, što ukazuje na to da su u pitanju različiti SKU (Stock-Keeping Unit), odnosno inventarski broj istog proizvoda, poput modela različite boje ili količine memorije npr. Tu je doduše i misteriozni četvrti uređaj pod kodnim imenom G82U8.

Detalji o veličini ili izgledu ovih modela nisu dostupni, pa se može samo nagađati šta bi oni mogli biti. Ipak, postoje dva najverovatnija kandidata – Google Pixel 7a i Google Pixel Fold. Pixel 8 najverovatnije nećemo videti pre kraja godine, a pojava u FCC bazi obično znači da će se uređaj vrlo brzo naći na tržištu.

U skorije vreme se pojavilo dosta nezvaničnih informacija o Pixel 7a, koje ukazuju na ekran osvežavanja od 90Hz, poboljšanu kameru, kao i dodatak bežičnog punjenja. Jedna glasina je čak otkrila i kodno ime 2A281FQHN. Gotovo je sigurno da ćemo objavu makar jednog od pomenutih telefona videti na Google I/O konferenciji u maju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi