Novi Razer Blade 16 biće prvi laptop na svetu sa OLED ekranom od 16 inča i 240 Hz brzinom osvežavanja

Ovogodišnji CES sajam doneće nam mnogo novina, među kojima je i Razer Blade 16 laptop, prvi na svetu sa OLED ekranom od 16 inča i brzinom osvežavanja od 240 Hz

Novi Razer Blade 16 biće prvi laptop na svetu sa OLED ekranom od 16 inča i 240 Hz brzinom osvežavanja

Kompanija Razer najavila je dva nova Blade laptopa, koje će zvanično predstaviti na predstojećem CES 2024 tehnološkom sajmu koji se održava sledeće nedelje u Las Vegasu. Jedan od njih biće i novi Razer Blade 16 laptop, koji će, kako tvrdi kompanija, biti prvi na svetu sa OLED ekranom od 16 inča i ujedno sa brzinom osvežavanja od 240 Hz.

Drugi laptop, ažurirani Razer Blade 18 imaće osamnaestoinčni 4K ekran sa brzinom osvežavanja od 165 Hz, ali kompanija i dalje nije otkrila kompletne specifikacije ovih uređaja, kao ni njihove cene.

Ono što znamo je to da će novi Razer Blade 16 imati poboljšanja u odnosu na ekran prošlogodišnjeg modela, koji je već bio impresivan. OLED verzija ekrana za 2024. godinu razvijena je u saradnji sa kompanijom Samsung Display. Osim svoje QHD+ rezolucije i 240 Hz brzine osvežavanja, ovaj ekran imaće vreme odziva od 0,2 ms kao i VESA sertifikat ClearMR 11000, standard koji ocenjuje zamućenost pokreta prema odnosu jasnih i zamućenih piksela.

Kontrastni odnos ovog displeja je 1.000.000:1, a njegovi crni nivoi verovatno dobijaju VESA DisplayHDR Trie Black 500 sertifikat.

S druge strane, ovogodišnji Razer Blade 18 prelazi sa QHD panela od 240 Hz na 4K ekran sa brzinom osvežavanja od 165 Hz sa vremenom odziva od 3 ms i Nvidia G-Sync podrškom. Ovaj ekran pokrivaće, tvrdi kompanija, 100 posto DCI-P3 spektra boja.

Iako Razer zadržava potpune specifikacije uređaja do njihovog zvaničnog predstavljanja na CES 2024, dodaje da su oni izrađeni od visokokvalitetne CNC aluminijumske „unibodi“ konstrukcije, i imaju 16:10 odnos stranica, „do“ 89 posto odnosa ekrana i tela, kao i ultra tanki okvir.

Oba Razer Blade laptopa su Calman verifikovana i imaju sertifikat o tačnosti boja. Druge detalje saznaćemo između 9. i 12. januara, tokom održavanja CES 2024 tehnološkog sajma.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi