Novi Realme telefon stiže sa osvetljenjem ekrana od 6.000 nita već u aprilu

Realme i BOE danas su predstavili novi displej koji će svoj debi imati na predstojećem GT Neo 6 SE telefonu, sa osvetljenjem ekrana od čak 6.000 nita

Novi Realme telefon stiže sa osvetljenjem ekrana od 6.000 nita već u aprilu

Predstojeći Realme GT Neo 6 SE biće zvanično lansiran u aprilu i to sa osvetljenjem ekrana od 6.000 nita, a sam displej je najavljen na današnjem događaju uz poboljšanja i u drugim aspektima, kao što su funkcije zaštite očiju i drugo.

Istaknuta karakteristika ovog ekrana je svakako pre svega impresivna maksimalna osvetljenost od 6.000 nita, čime on postaje najsvetliji na svetu. Dok je to maksimum, ekran nudi uopštenu maksimalnu svetlost od 1.600 nita i maksimalnu svetlost od 1.000 nita koja se može ručno podešavati.

Ručno podešavanje je posebno relevantno za korisnike jer se postiže podešavanjem svetlosti ekrana na maksimum pomoću klizača za osvetljenost telefona. Novi ekran uz to, takođe podržava  „super HDR za igre“, funkciju koja navodno nudi superioran gejming doživljaj sa proširenim dinamičkim opsezima za impresivne svetlosne i efekte senki.

Dok se ističe svojom osvetljenošću, Realme nije žrtvovao zaštitu očiju zarad toga. Novi ekran podržava novi 3+1 Pulse niskofrekventno treperenje, 2160 Hz visokofrekventno PWM zatamnjivanje i hardverski nisku plavu svetlost. Dodatne funkcije uključuju adaptivni ekran, režim spavanja i „papirnu“ zaštitu, kako bi se smanjio umor očiju.

Osim toga, ekran koristi vodeću 8T LTPO tehnologiju koja nudi glatke tranzicije brzine osvežavanja, smanjenu potrošnju energije i brže vreme odziva ekrana. Realme navodi da se osvežavanje ekrana kreće od 0,5 do 120 Hz.

Tu su naravno i neke AI funkcije. Realme je uveo ono što naziva „Greenfield AI“ funkcijom zaštite očiju, koja detektuje umor korisnika i prilagođava ekran za različite scenarije kao što su sistemski interfejs, medijski sadržaja i elektronske knjige.

Dodatno, postoji funkcija veštačke inteligencije takođe za zaštitu očiju tokom igranja, koja treba da optimizuje ekran tokom igara za udobnost očiju.

On još nudi i 2500 Hz stopu uzorkovanja dodira za brzo gejming iskustvo, zajedno sa funkcijom „divnog dodira“ koja prilagođava iskustvo dodira za poboljšanu kontrolu igre. Ova nova generacija tehnologije ekrana, dakle, debituje na Realme GT Neo6 SE modelu, koji izlazi u aprilu, a uskoro bi trebalo da saznamo još informacija o samom telefonu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi