Nvidia će se oslanjati i na Samsung i na SK Hynix za HBM2 module

Business Korea izveštava da će Nvidia koristiti HBM2 memoriju za svoju Pascal GPU arhitekturu naredne generacije, a memoriju će proizvoditi i Samsung i SK Hynix.

Business Korea izveštava da će Nvidia koristiti HBM2 memoriju za svoju Pascal GPU arhitekturu naredne generacije, a memoriju će proizvoditi i Samsung i SK Hynix. Prema ovom izveštaju, Samsung i SK Hynix će do prvog tromesečja 2016. godine započeti masovnu proizvodnju druge generacije High Bandwidth Memory (HBM2) za Nvidia Pascal GPU. Pilot proizvodnja i testovi će biti obavljeni do kraja ove godine.AMD, najveći rival kompanije Nvidia, već na tržištu ima proizvode koji koriste HBM prve generacije, a proizvodi ih SK Hynix. HBM druge generacije bi trebalo da nudi još bolje performanse, uz duplo bržu obradu podataka. Pored upotrebe u Nvidia Pascal GPU-u, HBM2 moduli se očekuju i u serverima, superračunarima, mrežama i PC uređajima visokih performansi. Takođe u bliskoj budućnosti HBM2 će se koristiti i u igračkim konzolama.Izvor: VR-zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi