Objavljeno koji je najprodavaniji Android telefon na svetu u prvoj polovini 2024. godine

Najnoviji izveštaj tržišnog istraživanja ukazuje na to da je Samsung S24 Ultra bio najprodavaniji Android flegšip telefon na svetu u prvoj polovini godine, ali to nije bio najpopularniji Android već…

Objavljeno koji je najprodavaniji Android telefon na svetu u prvoj polovini 2024. godine

Apple-ova nova iPhone 16 serija je lansirana, a javnost je znatiželjna da li će to izazvati talas zamene uređaja. Ipak, za potvrdu toga biće potrebno neko vreme, tako da će prvi pouzdani podaci biti poznati tek krajem ove ili početkom iduće godine. U međuvremenu je agencija za istraživanje tržišta Omdia objavila listu 10 najprodavanijih mobilnih telefona na svetu u prvoj polovini 2024. godine, među kojima Apple iPhone zauzima 5 mesta, dok se u Android kampu nalazi 5 telefona.

Prema rangiranju, Apple iPhone 15 Pro Max i iPhone 15 su dva najprodavanija telefona na svetu u prvoj polovini tekuće godine. Prodaja šampiona, iPhone 15 Pro Max dostigla je 21,8 miliona jedinica, što je značajno ispred drugoplasiranog iPhone 15, koji je prodat u 17,8 miliona primeraka. Pored toga, iPhone 15 Pro, iPhone 13 i iPhone 14 takođe su među prvih deset rangiranih.

U Android kampu, najviše se prodaje Samsung A15, koji zauzima treće mesto, pretekavši četvrtoplasirani iPhone 15 Pro. Samsung A15 prodat je u 17,3 miliona primeraka, što je značajan rast u poređenju sa 12,4 miliona primeraka A14 u istom periodu prošle godine. Takođe, A15 5G varijanta se našla na ovoj listi.

Sudeći po listi, većina Android telefona na njoj su uređaji nižeg cenovnog ranga, a drugi modeli uključuju Redmi 13C i Samsung A05. Jedini Android flegšip koji je uspeo da se nađe među prvih 10 na ovoj listi je Samsung S24 Ultra, koji je prodat u 12,6 miliona jedinica u prvoj polovini godine, pretekavši 9,6 miliona prodatih jedinica S23 Ultra u istom periodu. Ovo odražava činjenicu da, iako su modeli niže cene glavna snaga na Android tržištu, flegšip uređaji takođe imaju potencijal za rast, prenosi Liberty Times Net.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi