Očekuje nas uzbudljiv oktobar jer izlazi pregršt novih telefona: vivo, Oppo, Xiaomi, OnePlus i još mnogo toga

Sledi talas najnovijih pametnih telefona u oktobru: vivo, Oppo, Xiaomi i drugi donose nove procesore, veće baterije, poboljšane kamere i pregršt inovativnih, svakodnevno korisnih funkcija

Očekuje nas uzbudljiv oktobar jer izlazi pregršt novih telefona: vivo, Oppo, Xiaomi, OnePlus i još mnogo toga

Novi mesec je pred nama, a sa njim i nova generacija boljih i bržih telefona. Očekuje se niz lansiranja flegšip pametnih telefona tokom oktobra 2024. godine.

Gotovo svi vodeći kineski proizvođači planiraju da predstave svoju sledeću generaciju flegšip telefona u narednim danima. Neki od njih već su počeli da najavljuju dolazak ovih uređaja.

Predstojeći modeli doneće nove premijum procesore kompanija MediaTek i Qualcomm. Takmičiće se ne samo međusobno, već i sa iPhone 16 linijom uređaja.

Ovi proizvodi biće namenjeni različitim korisnicima i imaće različite karakteristike. Pogledajmo ih redom.

Predstojeći pametni telefoni koji stižu u oktobru 2024

Vivo X200 serija

Vivo X200 serija će biti predstavljena u Kini 14. oktobra. Liniju će činiti tri uređaja: Vivo X200, Vivo X200 Pro i Vivo X200 Pro Mini. 

Ovi modeli koristiće MediaTek Dimensity 9400 čipset. Kao i kod prethodne generacije, imaće Zeiss kamere postavljene u kružnom rasporedu. 

Novi flegšip modeli Vivo brenda će odustati od dosadašnjih tradicionalno zakrivljenih ekrana u korist mikro zakrivljenih ravnih panela. Takođe, dolaziće sa većim baterijama i boljim kamerama.

Oppo Find X8 serija 

Oppo još uvek nije objavio datum lansiranja Find X8 serije, ali se očekuje da će telefoni biti predstavljeni u oktobru. Liniju će činiti dva modela: Oppo Find X8 i Oppo Find X8 Pro. 

Oba uređaja će pokretati MediaTek Dimensity 9400 SoC. Imaće Hasselblad podešavanje kamera i „Quick Button“, sličan „Camera Control“ tasteru na iPhone 16 seriji. 

Telefon će podržavati 50W Qi2 magnetno bežično punjenje. Oppo će najaviti nekoliko dodataka koji će koristiti ovu funkciju.

Xiaomi 15 serija 

Prema navodnom posteru koji je nedavno objavljen, Xiaomi 15 serija će biti zvanično predstavljena u Kini 23. oktobra. Dva uređaja, Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro, debitovaće sa Qualcomm Snapdragon 8 Elite čipom (ranije poznat kao Snapdragon 8 Gen 4). 

Telefoni će imati ultrazvučni senzor otiska prsta. Takođe se očekuje podrška za Qi2 magnetno bežično punjenje, veće baterije i IP69 ocenu. 

Kao i prethodnih nekoliko generacija, Xiaomi 15 serija će imati Leica podešene kamere. Posebno se za Pro model spekuliše da će posedovati telefoto kameru iz Xiaomi 13 Ultra modela.

Honor Magic 7 serija 

Honor Magic 7 serija bi trebalo da bude predstavljena u Kini tokom oktobra. Očekuje se da će linija obuhvatiti četiri glavna modela: Magic 7, Magic 7 Pro, Magic 7 Ultimate i Magic 7 RSR Porsche Design. 

Svi ovi uređaji će biti opremljeni Qualcomm Snapdragon 8 Elite (ranije Snapdragon 8 Gen 4) mobilnom platformom. Glavni modeli će zadržati pilula-oblikovani izrez na ekranu za sistem prepoznavanja lica. 

Honor je zvanično potvrdio dolazak AI asistenta za ove telefone. Radujemo se saznanju više o ovim proizvodima tokom narednih dana.

OnePlus 13 

OnePlus 13 se očekuje da će biti zvanično predstavljen nešto kasnije u oktobru. Prema objavljenim preliminarnim informacijama, uređaj će imati novi dizajn i unapređene specifikacije. 

Kao i njegovi prethodnici, telefon će pokretati najnoviji Qualcomm čip, u ovom slučaju Snapdragon 8 Elite. Zvanično je potvrđeno da će imati drugu generaciju BOE Oriental ekrana. 

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Takođe se očekuje povratak Hasselblad podešavanja kamera. Glasine sugerišu da će telefon imati veću bateriju od 6.000mAh i IP69 ocenu.

iQOO 13

iQOO 13 bi takođe mogao biti najavljen pre kraja oktobra. Pokretaće ga Qualcomm Snapdragon 8 Elite SoC (ranije Snapdragon 8 Gen 4). 

Uređaj će imati novi BOE ravni OLED ekran sa nižom potrošnjom energije i boljim nivoima osvetljenja. Ispod ovog ekrana nalaziće se ultrazvučni senzor otiska prsta. 

Što se tiče ostalih specifikacija, uređaj bi trebalo da ima 50 MP trostruku zadnju kameru (širokougaonu, ultraširokougaonu i 2x telefoto), IP68 ocenu i bateriju kapaciteta 6150 mAh, prenosi Gizmochina.

Koji je vaš favorit?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi