Očekuje se da će Gigabyte, MSI i drugi objaviti Intel Arc 'Alchemist' grafičke karte

Iako još uvek nisu zvanično objavljeni partneri, koji će proizvoditi ove grafičke karte, očekuje se da će Gigabyte, MSI i Asus podržati objavu GPU-ova na samom lansiranju.

Intel se već nekoliko godina sprema za veliki ulazak na tržište desktop grafičkih karti, a za nekoliko meseci se očekuje da ćemo Intel Arc “Alchemist” video karte videti u prodaji.Iako još uvek nisu zvanično objavljeni partneri, koji će proizvoditi ove grafičke karte, očekuje se da će Gigabyte, MSI i Asus podržati objavu GPU-ova na samom lansiranju. Takođe, očekuje se da se u ovu objavu uključe i drugi proizvođači. Na početku ćemo videti Intel Arc grafičke karte sa referentnim dizajnom, nakon čega se očekuju i prilagođeni modeli drugih proizvođača.
 
Pogledajte još: Intel Core i9-12900K se pojavio na Ashes of the Singularity benchmark sajtu
Asus je već ranije objavio pristupačni Iris Xe GPU, zasnovan na Xe DG1 arhitekturi. Drugi izvori potvrđuju da je Intel kontaktirao MSI o kreiranju DG2-zasnovane grafičke karte.Intel je do sada otkrio samo mali deo svojih planova o Arc “Alchemist” grafičkim kartama, koje bi trebalo da budu objavljene početkom 2022 godine. Više detalja se očekuje tokom CES sajma u januaru.Izvor: KitGuru
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi