OnePlus 11 podbacio na testu izdržljivosti

OnePlus 11 je poznat kao noćna mora konkurentskih telefona. Ipak ovaj model je podbacio na testu izdržljivosti. Pukao je tokom testiranja na savitljivost.

OnePlus 11 podbacio na testu izdržljivosti

OnePlus telefoni su poznati po tome što pružaju dosta za uloženi novac, zbog čega imaju posebno mesto u srcima korisnika. Odavno više nisu “ubice” flegšip konkurencije po čemu su nekada bili poznati. Svakako to ne znači da ne treba obratiti pažnju na njihove modele. Takav je slučaj sa OnePlus 11 telefonom koji uspeva u priličnoj meri da potkopa samopuzdanje vodećih konkurentskih modela vrhunskih specifikacija. Međutim…

OnePlus 11 je treći po redu u seriji uređaja ovog proizvođača koji je pukao prilikom testa savitljivosti, ali ako je za utehu nije se potpuno slomio, prenosi wccftech.

OnePlus 11 ima problem sa savijanjem

Jedna stvar je veoma uočljiva kada su u pitanju OnePlus telefoni. Radi se o njihovoj problematičnoj izdržljivosti. Ukoliko vas pamćenje dobro služi, setićete se da su OnePlus 10 Pro i 10T imali problema i da nisu preživeli testove izdržljivosti. Neko bi mogao da pretpostavi kako su inženjeri, zbog ovako loših rezultata na testovima, ponovo seli za sto i iz temelja redizajnirali kvalitet OnePlus 11 modela, ali izgleda da to nije slučaj.

JerryRigEverything, naš omiljeni „mučitelj“ telefona, odlučio je da OnePlus 11 podvrgne rigoroznom testu izdržljivosti. Dok je otpornost na duboke brazde i ogrebotine dostigla nivo 7 na skali kvaliteta, sa druge strane nije preživeo test savijanja pri čemu je dobrano napukao.

Iako se OnePlus 11 ne lomi na isti način kao njegovi prethodnici, savijanjem telefona nastaju pukotine na staklu u blizini prstena kamere, a dodatni pritisak dovodi do pucanja ostatka staklene površine.  Test pokazuje da ovaj telefon definitivno nije otporan na savijanje.

Pre nego što donesete negativnu odluku i stav o ovom telefonu, treba istaći kako ovaj test izdržljivosti ne odgovara u potpunosti situacijama u realnom životu i radu, ali svakako daje dobru predstavu gde su i kolike su krajnje granice izdržljivosti ovog telefona.

Ono što je definitivno pozitivna strana jeste činjenica da OnePlus 11 i dalje uspreva da preživi test savijanja iako ćete morati da promenite staklo na uređaju, mada sumnjamo da okvir telefona posle ovakvih situacija zadržava integritet strukture kao pre savijanja. Ovakve karakteristike definitivno nisu prihvatljive za telefon sa cenom od 700 evra. Na žalost, pamtimo vreme kada su OnePlus modeli imali solidan kvalitet i prolazili slične testove kao što je to bilo u slučaju OnePlus 8 modela.

Iako OnePlus 11 deluje kao izdržljiv telefon za svakodnevnu upotrebu, ukoliko ste tip korisnika koji se grubo odnosi prema svom uređaju, savet je da koristite futrolu, kako bi predupredili bilo kakve situacije u kojima možete ozbiljnije oštetiti vaš uređaj.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi