Oppo Find X8 dizajn u direktnom odmeravanju sa iPhone 16 Pro

Oppo Find X8 nudi tanje okvire i sličan dizajn kao iPhone 16 Pro, uz veći ekran i jaču bateriju

Oppo Find X8 dizajn u direktnom odmeravanju sa iPhone 16 Pro

Danas je tipster Digital Chat Station podelio kvalitetne fotografije uživo Oppo Find X8 telefona, prikazujući tanke i simetrične okvire sa sve četiri strane uređaja, debljine samo 1,45 mm. U komentarima je neko podelio i fotografiju kojom direktno poredi izgled i dizajn ovog telefona sa iPhone 16 Pro modelom.

Na slici se može videti da Find X8 dolazi sa matiranim staklenim zadnjim poklopcem, koji podseća na iPhone. Korisnik je čak spomenuo predstojeći uređaj kao „OPhone“, sugerišući koliko je sličan vizuelni i taktilni osećaj između ova dva telefona. Sličnost se nastavlja i u dizajnu ovogodišnjeg  Oppo flegšipa kad aje u pitanju ravan oblik središnjeg okvira uređaja.

Izbočina kamere deluje manje izraženo u poređenju sa vivo X200 Pro i podseća na onu sa iPhone 16 Pro. Ove suptilne promene u dizajnu mogle bi itekako uticati na lepše i komfornije iskustvo u korišćenju uređaja, posebno za korisnike koji po navici svoje telefone drže u džepovima.

Sistem kamera obuhvata ukupno tri kamere, dok je četvrti otvor samo za simetriju, a ne za funkcionalnost. Tri senzora od 50 MP obuhvataju LYT-700 od 1/1.56″ za glavnu kameru, LYT 600 od 1/1.95″ za 3x telefoto, i ISOCELL JN5 od 1/2.75″ za ultraširoki ugao. Logo Hasselblad u sredini potvrđuje partnerstvo sa ovim poznatim foto brendom u cilju bolje obrade fotografija.

Šta očekivati od Oppo Find X8? 

Telefon koristi veliku bateriju od 5630 mAh, koja podržava 80 W žičano i 50 W bežično punjenje. Serija Find X8 takođe je među prvima koja koristi novi i brzi Dimensity 9400 procesor, koji donosi značajna poboljšanja u pogledu CPU, GPU i AI performansi.

Uprkos većoj bateriji, Find X8 zadržava tanak oblik zahvaljujući Si/C tehnologiji baterije. Dimenzije su mu 7,85 mm (tanji od 8,3 mm kod iPhone 16 Pro) i ima masu od 193 g, što ga čini 6 grama lakšim od iPhone-a.

Na prednjoj strani, telefon ima ekran od 6,59″ (u poređenju sa 6,3″ kod iPhone-a), sa rezolucijom 1.5K i sličnim aspektom ekrana, analizira Gizmochina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi