Pet stvari koje želimo da vidimo na Samsung Galaxy Z Fold6

Iako je Samsung jedan od najboljih proizvođača Androida i pionir preklopnih uređaja, u sledećem Galaxy Z Fold6 telefonu želimo da vidimo pet stvari kao promenu

Pet stvari koje želimo da vidimo na Samsung Galaxy Z Fold6

Uprkos tome što je Samsung poveo tržište ka telefonima sa savitljivim ekranom, sada su mu potrebna velika poboljšanja ako želi da sustigne konkurenciju koja je u poslednje vreme veoma uznapredovala. Galaxy Z Fold5 je i dalje jedan od najboljih sklopivih pametnih telefona danas, pa bi bilo lepo da sledeća generacija Fold savitljivog telefona – Galaxy Z Fold6, koja treba da se pojavi sredinom jula, dobije pet stvari za promenu.

U nastavku je lista stvari koja bi donela solidna poboljšanja predstojećem Samsung savitljivom telefonu, a pripremio ju je portal AndroidPolice.

1.  Veliko poboljšanje dizajna

Ko god je imao priliku da drži u ruci Porsche Design Honor Magic V2 RSR, verovatno se zaljubio u veliki ekran i izuzetno tanak dizajn (koliko god da je to moguće za sklopive telefone). Bilo bi lepo videti predstojeću Galaxy Z Fold seriju sa tanjim dizajnom, novom šarkom i odnosom stranica 20:9. Rezultat bi telefon učinio mnogo bližim standardnim uređajima, a malo veća težina ne bi bila neki veliki problem.

2. Ekran bez nabora

Iako je Samsung poboljšao mehanizam šarke na Galaxy Z Fold5, nabor na ekranu još je prisutan. Upravo taj nabor je prepreka za mnoge ljude koji se ne bave tehnologijom, i kada ga jednom vide, pitanje je da li mogu  da se naviknu na njega. Sa druge strane, Galaxy S24 Ultra ima premaz protiv odsjaja koji čini da ekran manje reflektuje svetlost. Pravo je pitanje da li može da se upotrebi na Galaxy Z Fold6 i tako smanji pojava nabora na ekranu.

3. Unapređene karakteristike kamere

Za trenutnu glavnu kameru na Galaxy Z Fold5 može da se kaže da obavlja posao. Ali za telefon koji je 1,5 puta skuplji od najnovijeg Galaxy S24 Ultra, ta činjenica nije baš „oprostiva”. Tačnije, vreme je za niz premijum kamera sa boljim kvalitetom fotografija i video zapisa, i potpuno bi bilo  razočaravajuće da Samsung nastavi da oprema svoj najskuplji uređaj sa istim senzorom svake godine.

4. Ugrađeni slot za S Pen

Većina korisnika očekuje da nosi svoju olovku van futrole i da njihov ljubimac bude opremljen slotom za S Pen. Olovka je sjajan dodatak Galaxy Z Fold seriji i pruža još više funkcija u kompaktnom pakovanju. Iako zaista ostoje prostorna ograničenja, nošenje S Pen u futroli ipak nije ništa drugo nego problem.

5. Brže punjenje i duži vek trajanja baterije

Moderni, vodeći pametni telefoni podržavaju punjenje od 60–120 W, a sama pomisao da je 45 W dovoljno, ne pije vodu. Upravo zato Samsung mora da uradi nešto po pitanju trenutnog žičnog punjenja od 45 W. Kompanije kao što su OnePlus, Honor i drugi proizvođači dodaju 60 W, a u nekim slučajevima postoje rešenja za brzo žično punjenje od 100 i 120 W. Tu naravno ne treba zaboraviti i Qi2 standard bežičnog punjenja pomoću magneta. Qi2 je dostupan na nekoliko odabranih uređaja, a posebno bi bilo lepo da ga vidimo i na Galaxy Z Fold6.

Još uvek smo nekoliko meseci udaljeni od lansiranja nove Galaxy Z serije uređaja, a sredinom jula ćemo videti da li će poboljšanja kojima se i dalje nadamo ipak stiću na Galaxy Z Fold6, iako insajderi prethodno nisu bili mnogo optimistični.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi