Pivska inovacija – Heineken lansirao „dosadni telefon” za povratak u retro eru

Pivska kompanija Heineken lansirala je neobičan proizvod – telefon, koji oslikava kako izgleda kada se spoje HMD, Heineken i bostonski brend ulične mode Bodega

Pivska inovacija – Heineken lansirao „dosadni telefon” za povratak u retro eru

Verovatno se pitate da li je lansiranje uređaja pod imenom Boring Phone – u direktnom prevodu sa engleskog: dosadni telefon – samo još jedan pokušaj da se iskoristi poslednji trend u vezi sa pametnim telefonima i da se poveća zainteresovanost za retro uređaje. U slučaju da jeste, taj pokušaj je doveo do udruživanja ideja entuzijasta iz kompanija Heineken, Human Mobile Devices (HMD) i bostonskog brenda ulične odeće Bodega, a njihove ideje materijalizovane su stvaranjem Boring Phone uređaja, uprkos preteranoj digitalnoj zavisnosti kod ljudi.

Pokušaj je očigledno uspeo i tako smo dobili najneverovatniji retro, ali moderni dizajn koji se pojavio nakon Pocket Analogue uređaja 2019. godine, sa potencijalom da probudi interesovanje kod zaljubljenika u tehnologiju. Ovaj providni uređaj, poznat kao „dosadni telefon”, neće vas zaslepiti svojim LED svetlima kao što je to u slučaju „ništa telefona“ odnosno telefona kompanije Nothing.

Umesto toga, ispod poklopca ovog uređaja nalazi se zelena matična ploča koja se savršeno uklapa sa zelenim osvetljenjem ekrana i vrlo podseća na pivsku Heineken flašu. Boja je inspirisana starim Nokia uređajima i tako ujedno dodaje i retro šarm.

Koja je zapravo svrha ovog telefona? Prema kompaniji Heineken, preklopni Boring phone uređaj treba da vas vrati u vreme kada pametni telefoni nisu bili svakodnevica. Uređaj podstiče komunikaciju pute SMS poruka umesto da vas izgubi u mnoštvu aplikacija. Ne podržava društvene mreže ili obaveštenja koja kradu pažnju, a cela priča osvanula je onlajn časopisu The New Yorker.

Boring Phone omogućava vam da se opustite uz klasičnu Quick Snake igru, umesto ponude koje nude savremeni pametni telefoni. Heinken telefon takođe podstiče deljenje pikselizovanih fotografija umesto da se korisnik fokusira na perfektnu ekspoziciju ili živopisne boje. Osim toga, ovaj telefon je možda dosadan, ali je izdržljiv i može da podnese padove bez problema, baš kao u stara vremena.Uređaj takođe poseduje praktične funkcije kao što su brzo biranje i prilagodljiv dizajn uz pomoć 3D nalepnica.

Iako će ovaj telefon zvanično biti predstavljen na Milan Design Week događaju koji počinje danas, 18. aprila, njegova cena kao i specifikacije u ovom trenutku još nisu poznate. Glavna poruka ovog uređaja je da postoji život izvan pametnih telefona, a jedan citat poznatog britanskog pisca i futuriste, Oldosa Hakslija savršeno se uklapa u ovu temu i glasi: „Ljudi će živeti u zatvorima bez rešetaka iz kojih neće želeti da izađu”.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi